cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
11°

Vicens qualifica de “surrealista” la petició de dimissió del PP

El conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, ha expressat avui la seva sorpresa i ha qualificat de “surrealista” la petició de la seva dimissió per part del PP perquè l'actual executiu autonòmic és el que està intentant “arreglar” el “desastre” del metro que van posar en marxa els populars.

“El Govern, i en concret la meva conselleria, no renunciarà a buscar les responsabilitats del que va passar al metro perquè els interessos dels ciutadans s'han de protegir. No sé si el PP no vol que s'investigui, cosa que seria un gran error,” ha declarat Vicens.

El PP balear va demanar ahir la dimissió del conseller i va anunciar que emprendrà accions judicials contra ell per “defensar-se davant la campanya de difamació pública” amb “acusacions falses” per les presumptes partides irregulars en la construcció del metro.

Als passadissos del Parlament, Vicens ha expressat la seva “tranquil·litat” als periodistes i ha recordat que el seu departament porta, des de principi de legislatura, arreglant el suburbà posat en marxa pel Govern de Jaume Matas en la passada legislatura.

Per a això, el seu conselleria va encarregar al seu dia una auditoria tècnica per arreglar els nombrosos desperfectes del metro, així com una altra jurídica sobre les responsabilitats civils existents per “intentar recuperar els diners dels ciutadans” gastat en les reparacions, en concret 28 milions d'euros.

“Aquesta és l'obligació de qualsevol govern i en aquesta tasca estam”, ha dit el conseller.

En resposta als dubtes expressats pel PP sobre els informes encarregats pel Govern, el conseller ha defensat que ambdues auditories respecten “escrupolosament” la normativa de l'administració pública.

Sobre l'acomiadament improcedent, segons sentència judicial, de la directora d'obres del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM) en la passada legislatura, Vicens ha comentat que la conselleria recorrerà tal decisió perquè entén que la seva actuació sí que va estar relacionada amb el “desastre del metro”.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris