cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Vallori torna a negar al jutge que manipulàs el correu de Quetglas

El misser de l'exsecretari de Matas sol·licitarà l'arxivament del cas Bitel

Sebastià Vallori, exsecretari del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, quan aquest presidia el Govern balear, va negar per segona vegada davant del jutge del cas Bitel que «espiàs» o manipulàs el correu electrònic de l'actual conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas. El seu advocat, Diego Wencenblat, sol·licitarà al jutge que arxivi la causa perquè «no hi ha cap indici de delicte», va afirmar. En la seva segona compareixença com a imputat en la causa que investiga el titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma, Enrique Morell, Vallori va reiterar la seva innocència, i malgrat que un dels arxius «seny.txt» va ser rescatat de l'ordinador de Quetglas amb la seva clau, va insistir que «més persones tenien accés a aquesta clau, com ho testimonia un informe policíac».

El seu advocat va explicar que Vallori va dir al jutge que «desconeixia» el contingut de l'arxiu «seny.txt», i va insistir que la seva clau, com la de la resta dels seus companys, s'anotava en un registre «i qualsevol podia obtenir-la». En aquest context, el lletrat va anunciar que el cas Bitel ja s'«estava estenent massa» i que per això sol·licitaria al jutge l'arxivament de la causa, «davant de la reiteració d'unes diligències que sempre condueixen allà mateix i que no han provat, en absolut, la comissió d'un possible delicte per part del meu client», va precisar l'advocat. L'advocat de Quetglas, Antoni Diéguez, en canvi, va afirmar que l'arxiu «seny.txt» va ser copiat emprant la clau de Sebastià Vallori, «i aquest és un fet irrefutable perquè així consta en tots els informes pericials realitzats fins ara», va subratllar.

Ahir, així mateix, va declarar com a imputat el funcionari del Govern de les Illes Balears Rafael Rodríguez Soler, que també tenia accés a l'ordinador investigat pel jutge, encara que va negar reiteradament qualsevol vinculació amb el cas Bitel. També comparegueren, el director general d'Ordenació del Territori, Manuel Cabellos, i el funcionari Fernando Monar, que va ser la persona que va enviar l'arxiu polèmic a Francesc Quetglas. El jutge s'ha de pronunciar sobre la petició de l'advocat de Quetglas perquè Matas presti declaració davant del Tribunal Suprem «i expliqui per què va llegir al Parlament balear l'informe extret de l'ordinador del meu client abans que aquest ho fes públic», va assenyalar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris