cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
17°

Una gran marxa rebutja les retallades en educació

Entorn de 3.000 estudiants de Secundària i de la UIB es manifesten a Palma contra el desmantellament de l’ensenyament i de la política lingüística per part del PP. Tot i així, el seguiment de la vaga fou desigual

La mobilització acabà davant el Consolat de Mar.

29-02-2012J.Morey

No era València, però Palma feia olor ahir de primavera valenciana. No debades, els carrers de Ciutat acolliren una de les manifestacions d'estudiants més nombroses dels darrers anys.

Entorn de 3.000 joves rebutjaren les retallades en el sector educatiu, promogudes pel Govern Bauzá. Aquesta xifra equilibra els 4.000 assistents que comptaren els organitzadors i els 2.000 joves que apuntaren alguns agents de la Policia Nacional que cobrien l'acte. La protesta, de fet, era vigilada per desenes de policies, que s'acabaren interposant entre els manifestants i la façana del Consolat del Mar, punt final del recorregut. Malgrat això, i tot i el record de l'actuació de la Policia Nacional a València, els estudiants mantingueren la calma en tot moment.

Els alumnes es mostraren satisfets d'haver tret múscul amb la forta presència de manifestants, tot i que el seguiment de la vaga fou menor, i bastant desigual, segons els centres (Secundària) i facultats (Universitat).

Segons fons del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), un dels convocants de la vaga a Secundària, desenes d'instituts de Mallorca aturaren les classes de 3r i 4t, com també de 1r i 2n de Batxillerat i d'FP. La vaga assolí un èxit quasi total a centres palmesans, com els col·legis Pius XII i Sant Josep Obrer, l'IES Madina Mayurqa i l'IES Joan Maria Thomàs, i l'escola Mata de Jonc.

Així mateix, a la Part Forana s'interromperen les classes parcialment als instituts de sa Pobla (estudiants dels quals participaren en la manifestació de Palma, on arribaren en tren), a més del de Felanitx. La vaga també fou secundada a l'institut de Marratxí, on una vintena d'alumnes realitzà, a més, una acampada la nit anterior. L'objectiu dels estudiants era tancar-se dins el centre, però la negativa de la direcció els obligà a passar la nit a fora. Així mateix, els organitzadors denunciaren que un alumne de l'IES Ses Estacions hauria estat sancionat per la direcció en intentar sortir del centre per secundar la vaga.

Des de la Conselleria d'Educació, per contra, apuntaren que la jornada de protesta s'havia desenvolupat "sense cap incident remarcable". El conseller d'Educació, Rafel Bosch, indicà de fet: "Avui [per ahir] s'ha combinat perfectament el dret de l'educació amb el d'expressió, inclosa la crítica a les polítiques que du a terme la nostra Conselleria".

Ni Bosch ni els tècnics de la Conselleria, però, no oferiren les dades de seguiment de l'aturada a la premsa. De fet, assenyalaren que "no és competència de la Conselleria d'Educació" si els alumnes han anat a classe o no.

Universitaris
Pel que fa al seguiment de la protesta a la UIB, les facultats on més es va notar foren al Ramon Llull (Filosofia i Lletres) i Guillem Cifre (Educació i Pedagogia). En tot cas, el Rectorat de la UIB tampoc no pogué emetre dades del seguiment de la vaga.

Diversos centenars d'universitaris participaren en la marxa de Palma. Ara bé, el gruix de la manifestació l'aportaren, clarament, els adolescents i joves d'instituts.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per balearium, fa mes de 7 anys

Éxito total....jajaja..

Valoració:0menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 7 anys

¿Quines retallades?
El preu anual de un estudiant universitari costa uns 9.000 euros,
l'estudiant no sol pagar més que uns 400 euros .

Valoració:1menosmas
Per Prioritats, fa mes de 7 anys

Primer desfem el capitalisme i llavors ja parlarem de anodins com trossos de tela.

Valoració:-13menosmas
Per Futur, fa mes de 7 anys

Quina il.lusió ser de la República del Països Catalàns. Sense reis, sense PP ni PSOE ni Rosas Díez, amb una banca nacionalitzada i amb el Català com llengua oficial. Aviat s´hauria arreglat la crisi.

Valoració:19menosmas
Per Ho has entès?, fa mes de 7 anys

Efectivament, amb una independència no tendríem Undargarins que ens fotés els quartos! Per això hi ha estelades.

Valoració:22menosmas
Per A menjar aglans!, fa mes de 7 anys

Una altra manifestació. I ja en van tres i esperau un poc que n´hi haurà més.
Tanta llengua, tanta llengua i ho fan perquè no saben TREURE´NS DE LA CRISI que va provocar el seu sistema i els robatoris que encara no n´han tornat ni un euro.
A ROBAR A LA SERRA MORENA!

Valoració:8menosmas
Per 1972, fa mes de 7 anys

Pq collons ningú reconeix que aquesta merda de crisi es culpa dels fotuts bancs?

Valoració:11menosmas
Per Cabrit, fa mes de 7 anys

@Stop espoli

Això no t´ho creus ni tu. Defensa els Pastissos Catalans si vols, però no empris sa crisi com a excusa. Tristíssim. Fa 20 anys, fora crisi, ja veia els mateixos personatges amb la mateixa "senyera". Casualment, són el mateix numero d´elements. Deuen ser els fills d´aquells.

Valoració:-8menosmas
Per Xareca, fa mes de 7 anys

Encara vos pensau que aquesta crisi s´arreglarà?. Això no acabarà fíns que ens hagin tret el darrer cèntim més tot el patrimoni que podem tenir, i fíns que treballem només per un troç de pa. Ens volen deixar a la misèria i tal volta exterminar-nos.

Valoració:13menosmas
Per un mallroquinista, fa mes de 7 anys

@joan miro Font: Pssssssst alerta amb lo que dius!! sa gent que du estalades són independentistes NO nacionalistes (si a sa mínima canvien d'idioma!!!! i ho dic perque en conec la meitat dels que hi anaven). Una persona que estima sa seva nació, sempre xerra amb sa llengua pròpia de sa nació! aquesta gent no sap ni lo que defensa!

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris