cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Una prova fixa que Vallori arxivà correus de Quetglas en el Consolat

Per l'acusació, només Matas tenia interès directe en els documents

Una nova prova pericial del cas Bitel realitzada ahir a la Conselleria d'Innovació i Energia apunta que fou l'exsecretari de Jaume Matas en el Consolat, Sebastià Vallori, qui manipulà i guardà l'arxiu seny.txt al disc dur compartit de Presidència quan Matas era el titular del Govern. Aquest arxiu, un document intern del PSIB davant de les eleccions primàries socialistes del 1998, estava a l'ordinador personal del llavors responsable d'Urbanisme del CIM i actual conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, i aparegué en el sistema informàtic de la Presidència del Govern en temps de Jaume Matas.

Una altra novetat d'aquesta prova pericial, feta en presència d'una comissió judicial i de les parts personades, és l'aparició d'un quart usuari del disc dur, juntament amb Sebastià Vallori, Isabel Ensenyat i Belén Perera. Es tracta del funcionari Rafael Rodríguez Solé, malgrat que en principi s'ha descartat que tengui cap participació en la manipulació de l'arxiu seny.txt. El director general de Tecnologia, Carles Bona, informà que la prova es realitzà després que el jutge que instrueix la causa per possible espionatge informàtic, Enrique Morell, demanàs al Govern qui tenia accés al disc compartit de Presidència.

La prova consistí a analitzar els fitxers que estaven arxivats i quines havien estat les persones que els havien introduït a la memòria de l'ordinador de Presidència. Segons Bona, aquesta prova pericial és clau per a l'acusació i també per a les persones imputades (Perera, Ensenyat i Pascual), ja que queden exculpades del possible delicte de revelació de secrets. Francesca Pascual, secretària de Matas, mai no tingué un nom d'usuari, malgrat que podia emprar el nom d'una altra persona per accedir a la xarxa informàtica. L'advocat de Sebastià Vallori, Diego Wencesblat, no volgué fer ahir cap valoració perquè desconeixia els resultats de la prova pericial.

Per la seva part, Antoni Diéguez, misser de Francesc Quetglas, la presumpta víctima de l'anomenat cas Bitel, qualificà els resultats de «definitius i fulminants» i considerà que el procés «arriba a una meta que és la demostració de les proves objectives». «El correu electrònic de Quetglas arribava a l'avantsala del despatx de Matas quan era president del Govern i era gravat pel seu secretari», manifestà. Diéguez avançà que s'haurà de demanar a Vallori qui li donava les instruccions per guardar els arxius, «perquè per a ell mateix no tenien gens d'interès». Per Diéguez, és molt clar «qui espià els documents, els arxivà i els introduí en un lloc on només podien ser utilitzats amb posterioritat per aquelles persones que hi tenien un interès directe».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris