algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 14°
11°

Un perit del cas Bitel afirma que el correu de Quetglas va ser manipulat

L'informe entregat al jutge descarta «qualsevol alternativa d'innocència, casualitat o error»

L'informe elaborat pel perit designat pel Govern en l'anomenat cas Bitel, Miguel Àngel Gallardo, conclou que «és molt difícil sostenir qualsevol alternativa d'innocència, casualitat o error» en un missatge rebut per correu electrònic pel llavors responsable d'Urbanisme del CIM, Francesc Queglas, que s'ha trobat en l'ordinador de la Presidència del Govern.

Aquest missatge, enviat per un militant socialista a l'ordinador personal de Queglas en el CIM l'octubre de 1998, tractava de l'estratègia a seguir a les Balears després de la celebració de les eleccions primàries en el PSOE i mai no fou fet públic, segons informà ahir Francesc Quetglas.

L'informe, al qual ha tingut accés Diari de Balears de fonts relacionades amb el cas, assenyala que «aquest perit ha trobat l'arxiu seny.txt en el directori que se correspon amb el grup gabpresi, un text elaborat per militants socialistes».

A l'ordinador on es trobà aquest document hi tenien accés els imputats en el presumpte cas d'espionatge electrònic: Francesca Pascual, Sebastià Vallori i Belén Perera, membres de la secretaria de l'excap del Govern amb el Partit Popular, Jaume Matas.

«Si fou rebut com suposam en el compte svalloriUgabpresi.caib.es no pot explicar-se sense una molt deliberada manipulació informàtica» conclou l'informe de Miguel Àngel Gallardo. Aquest informe ja està en poder des del passat divendres del jutge d'instrucció número 9 de Palma, Enrique Morell, que investiga el cas des del març del 2000, després de la denúncia presentada pel Govern del Pacte de Progrés.

Francesc Queglas confirmà ahir que havia rebut aquest document, elaborat per un militant del PSOE, ideat per obrir un debat sobre el tema de les eleccions primàries socialistes i havia de ser publicat en els mitjans de comunicació amb les signatures del propi Queglas, Mercè Amer i Antoni Alemany. Aquests polítics s'assabentaren ahir mateix de la seva existència, ja que aquest treball mai no s'arribà a publicar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris