cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Un imputat del cas Peatge rebé aigua “pudent”

L'exresponsable de la UTE en demanà una camionada, però la va retornar perquè no estava en condicions

El responsable de seguretat i salut de la UTE que realitzà les obres de la carretera de Palma a Manacor, Carlos Calafat, va negar ahir davant la jutgessa instructora del cas Peatge que hagués destinat material de les obres per a fins propis. En canvi, reconegué que, un cop havia deixat de treballar a la UTE, hi va parlar per telèfon perquè li passassin el contacte d'una persona que li pogués enviar una camionada d'aigua a la seva finca de Valldemossa.
Calafat afirmà que li portaren l'aigua, però que, quan eren a punt d'abocar-la, s'adonà que era "verdosa i feia pudor". L'imputat afegí que es va enfadar molt i va dir al transportista que se la'n tornàs, perquè no la volia en aquestes condicions.

Calafat apuntà que mai no va pagar l'aigua ni en va demanar factura, atès que no es va arribar a descarregar. A més, assenyalà que tampoc no va rebre cap rebut. Insistí que no fou la UTE qui li envià l'aigua, sinó que hi va telefonar perquè els coneixia de quan hi treballava i per si li podien donar el contacte de la persona adient.
Així mateix, l'exresponsable de seguretat destacà que fou el 2007 quan inicià les obres al xalet i que en aquelles dates les actuacions de la carretera ja havien acabat.

L'interrogatori policial

Calafat també va negar que la Policia li mostràs, durant l'interrogatori al qual fou sotmés quan esclatà el cas Peatge (també conegut com a cas Carreteres), unes carpetes on suposadament hi havia factures de la UTE per treballs realitzats de caire particular als habitatges de l'exdirector insular de Carreteres Gonzalo Aguiar (UM), l'excap d'obres de la carretera Francisco Orejudo i l'exzelador de les actuacions de la carretera Gabriel Mestre. Les factures haurien estat abonades per la mateixa UTE, segons fonts de la investigació. Calafat sí que reconegué que durant l'interrogatori els agents li ensenyaren un munt de paperassa, però que en cap moment no varen treure les carpetes esmentades perquè ell pogués veure els rebuts, tot i que li'n varen parlar.

Així mateix, ahir prestà declaració com a imputat un treballador autònom que es dedica al transport de materials i que va fer diferents encàrrecs per a la UTE que construí la carretera. El transportista, José Rubio, indicà que cada tres mesos emetia una factura d'uns 8.400 euros, en la qual s'incloïen tots els desplaçaments realitzats. Afegí que transportava material de maceta d'esquerdar. El cas Peatge investiga un presumpte desviament de fons públics en la construcció de la carretera Palma-Manacor, que tingué un sobrecost de 18 milions d'euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris