cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

Un fuster admet haver facturat a la UTE treballs d'un habitatge particular

Un fuster que ha fet declaració en qualitat d'imputat davant de la jutgessa d'instrucció del cas Peatge, ha admès que, per encàrrec del funcionari encarregat de vigilar les obres de la carretera Palma-Manacor, Gabriel Mestre, va col·locar unes persianes en un habitatge particular d'Algaida per import d'uns 900 euros, que van ser facturats a la UTE encarregada del desdoblament d'aquesta carretera com si es tractàs de treballs de la via. Durant la seva compareixença davant de la titular del Jutjat d'Instrucció número 5, Ana San José, i el fiscal Miguel Angel Subirán, l'encausat, Bartomeu Ferrer, ha explicat que Mestre li va demanar que instal·làs aquestes persianes a l'habitatge d'un veí que havia resultat afectat per aquestes obres de desdoblament a causa de la proximitat de la seva finca amb la carretera, si bé li va comentar que el cost d'aquests arranjaments correria a càrrec de la UTE.

El fuster ha recordat que el 2002 ja havia dut a terme diversos treballs a l'habitatge de Mestre, en relació amb les portes i les finestres, uns arranjaments el preu dels quals va ascendir a uns 5.000 euros, segons han informat fonts jurídiques Europa Press. D'altra banda, també ha estat interrogat el propietari del restaurant Los Melones (Vilafranca), Damià Nicolau, qui es va posar en contacte amb Mestre perquè li fos asfaltada la part del camí que havia estat expropiada pels treballs de desdoblament de l'antiga C-715. El cost de la feina, ha asseverat, s'elevava a nou euros per metre quadrat i en va haver d'abonar uns 13.000 euros que Mestre va lliurar posteriorment a la UTE.

Es pot recordar que aquesta obra es va dur a terme en la passada legislatura per part del Consell de Mallorca quan aquesta institució estava governada per UM, iniciant-se l'11 de juny de 2004 amb la col·locació simbòlica de la primera pedra. En concret, va requerir una inversió de 140 milions d'euros i va consistir en el desdoblament de la carretera amb enllaços en les interseccions i les rotondes, si bé s'investiga un desfasament d'uns 23 milions d'euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris