cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

Umbert diu que Matas li digué que arreglàs els pagaments a Alemany

La investigació assenyala que el Govern manipulà un concurs públic

Maria Umbert declarà divendres que el 2003 Jaume Matas, aleshores president del Govern, li encarregà que arreglàs el pagament de 220 mil euros a Antonio Alemany, en concepte dels discursos que li escriuria durant tota la legislatura. Així, Maria Umbert vingué a ratificar les declaracions de dijous de Joan Martorell en el sentit que ell rebia ordres d'Umbert i de Dulce Linares pel que fa als pagaments a Antonio Alemany.

Les declaracions de Maria Umbert s'efectuaren davant el jutge Castro i el fiscal Horrach, i es referien a l'època en la qual fou cap de gabinet de Jaume Matas. La seva successora en el càrrec, Dulce Linares, està previst que sigui citada a declarar en els pròxims dies i que acabi també com a imputada en aquesta peça secreta del cas Palma Arena.

Quant a Antonio Alemany, columnista d'El Mundo de Baleares, s'ha pogut saber que la factura que es feia cada mes contra Nimbus per valor de poc més de quatre mil euros era "per assessoria en mitjans de comunicació i imatge corporativa".

Es dóna la circumstància que la imatge corporativa del Govern s'havia adjudicat ja a una altra societat, en concret a una amb seu a Binissalem i que té com a principal accionista un imputat en el cas CDEIB.

Fins ara, de totes les investigacions efectuades, sembla que Jaume Matas arribà a un acord amb Antonio Alemany perquè li elaboràs els discursos. Però en lloc de fer-ho d'una manera transparent, és a dir que Alemany facturàs directament al Govern per aquest concepte, es va ordir tota una trama. En primer lloc, des del Govern es convocà un concurs públic arreglat, del qual sortí afavorit Nimbus. Així, es transferiren un total de 220 mil euros a l'esmentada agència de publicitat.

Després, una societat d'Alemany anà elaborant les factures mensuals, coincidint la xifra que transferí l'Executiu amb la que cobrà l'empresa d'Alemany. També es tenen forts indicis que el columnista estava perfectament assabentat de totes les operacions que es dugueren a terme. D'aquí provenen els tres delictes que se li imputen:falsificació de document públic, prevaricació i malversació de cabals públics.

Els primers indicis d'aquesta peça secreta del cas Palma Arena es localitzaren en un escorcoll a l'agència Nimbus. De moment, el secret de sumari es manté sobre aquesta peça.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris