nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
16°

UGT denuncia que la «falta de voluntat política» deixarà més de 600 joves sense oferta de formació professional bàsica

El sindicat informa que per al curs 2014-2015 se suprimiran uns 30 programes de qualificació professional inicial (PCPI) dels 91 actuals

Alumnes d'una FP bàsica de cuina a un institut d'Eivissa.

11-04-2014 | Germán G. Lama

La Federació d'Ensenyament d'UGT (FETE-UGT) denuncia que més de 600 joves d'entre 15 i 17 anys quedaran sense oferta de formació professional bàsica el pròxim curs escolar per falta de voluntat política de la Conselleria d'Educació i per les limitacions que implica la LOMQE.

En un comunicat, l'organització sindical detalla que ha tengut coneixement que per al curs 2014-2015 se suprimiran uns 30 programes de qualificació professional inicial (PCPI) dels 91 que hi ha actualment.

Això suposa deixar sense aquesta oferta a prop de 600 joves que es beneficien d'uns programes que els permeten mantenir-se dins del sistema educatiu i, també, calculen que es perdran unes 60 places de personal docent.

Alguns dels programes que està previst eliminar són el de reparació i manteniment d'embarcacions esportives, una formació que en principi té sortides laborals a Balears. La supressió d'aquests programes es produeix perquè la LOMQE substitueix els PCPI que s'impartien en un únic curs per a la Formació Professional Bàsica que es realitzarà durant dos cursos obligatoris.

«Amb la duplicació dels cursos, Educació hauria d'augmentar la inversió per a contractar a més professorat però, en comptes d'això, lleva programes», lamenta la secretària general de FETE-UGT, María Alarcón.

Alarcón critica que la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, declaràs que «posaria tots els professors que facin falta per a dur a terme tots els seus projectes» encara que, ha remarcat Alarcón, «a l'hora de la veritat el que fa és eliminar programes que perjudiquen el col·lectiu d'alumnes amb més necessitats d'atenció».

La dirigent sindical afegeix que el Govern central amb la LOMQE i el Govern amb actuacions com la de suprimir programes de formació professional «no tenen cap escrúpol per a deixar de banda els alumnes més vulnerables».

A més, Alarcón recorda que la LOMQE diu que la Formació Professional Bàsica substituirà els Programes de Qualificació Professional Inicial però «el que fa la Conselleria és suprimir-los directament». Per a tractar aquesta qüestió, FETE-UGT va demanar fa dues setmanes una reunió amb la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà, i, segons ha lamentat Alarcón, encara no ha rebut cap resposta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per i doncs, fa mes de 5 anys

O sigui que aquest beatot de l´Opus de llinatge Wert, nega als joves més humils o amb menys recurssos intelectuals, la possibilitat de poder-se guanyar el pa honradament amb un ofici. Wertgonyós, però sobre tot INCONSTITUCIONAL

Valoración:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris