cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Turisme Jove deixà sense pagar 5,8 milions a bancs i a proveïdors

Algunes empreses afectades per la gestió del Consorci podrien fer fallida aviat

Proveïdors afectats pels deutes del Consorci Turisme Jove, que pugen a un total de 5,8 milions d’euros, es troben al límit de la fallida. Si els empresaris no cobren aviat, es veuran obligats a tancar els seus negocis. Són, en general, proveïdors que treballaven feia temps amb el Consorci i que subministraven serveis a diferents centres.

"La situació és crítica per a moltes companyies. Ens criden i ens demanen que els paguem perquè, si no, hauran de tancar. Algunes són empreses familiars que necessiten urgentment liquiditat, però el Consorci no té doblers", explicà ahir a aquest diari Miquel Rosselló, actual gerent del Consorci Turisme Jove.

El deute amb els bancs arriba a 2,5 milions d’euros. En concret, el Consorci Turisme Jove sol·licità un crèdit de 2,5 milions per pagar les obres de l’alberg juvenil de la Vinyeta (Ciutadella). Precisament el conseller de Cultura del Consell de Menorca, Joan Lluís Torres, denuncià dilluns que encara no s’han fet efectius 1,8 milions dels 2,5 que s’havien pressupostat. És a dir, que el Consorci no pagà les obres i es gastaren els doblers per a la posada en funcionament de l’alberg. La major part del deute afecta constructors i altres quantitats, els qui assumiren l’equipament.

A més del deute d’1,8 milions per la construcció de l’alberg de Ciutadella, el Consorci també té pendent el pagament de 120.000€ al personal contractat. A més, en la legislatura passada l’entitat sol·licità una pòlissa de crèdit de 450.000€. La pòlissa s’ha emprat íntegrament per pagar despeses del Consorci.

Una altra part del deute de l’organisme que s’encarrega de la gestió dels centres juvenils està perjudicant seriosament petits empresaris. El deute amb proveïdors és de 900.000€. Tanmateix, el gerent del Consorci assegura que les despeses corrents de l’organisme, sobretot de llum i aigua, estan al dia. Aquestes despeses es cobreixen amb doblers que s’ingressen pels serveis de l’entitat.

El gerent de Turisme Jove ha reclamat amb urgència una injecció econòmica a la Conselleria d’Economia. "Sense l’ajuda del Govern, el Consorci pot estar en situació de fallida tècnica a final d’any. No tindrem doblers ni per pagar el personal", adverteix el gerent.

El conseller d’Esports i Joventut, Mateu Cañellas, ha sol·licitat al titular d’Economia, Carles Manera, una partida extraordinària per cobrir aquest forat.

D’altra banda, les Noves Generacions del PP de Menorca demanaren ahir al conseller i al director insular de Joventut de Menorca, Joan Lluís Torres i Joan Carles Villalonga respectivament, que "no intoxiquin l’opinió pública entorn del Consorci Turisme Jove".

L’agrupació juvenil els reclamà "que en deixin de fer judicis paral·lels a través dels mitjans i hi deixin actuar la Justícia", i que es dediquin a treballar a favor de la joventut de Menorca, que "per a això cobren entre tots dos més de 110.000 euros cada any".

Els deutes de Juan F. Gosálbez 
Quan Juan Francisco Gosálbez inicià la seva etapa al Consorci Turisme Jove el 2003, era un empresari aclaparat pels deutes. Poc abans de les eleccions que donarien la majoria absoluta al PP, el Jutjat de Primera Instància de Palma subhastà la casa de la qual era copropietari i que, a més, era la seu d’una de les seves empreses, Serveis Integrats Euroglobal SL.

La subhasta s’efectuà, segons el BOIB, el 12 de maig per un import de devers 5.000€. Sa Nostra sol·licità la subhasta de l’immoble, a Llucmajor, per un deute de Gosálbez de 3.841,37€ més interessos ordinaris i moratoris vençuts, d’una quantia de 1.152€. La finca estava valorada en 62.072 €.

La situació econòmica de Gosálbez, abans d’incorporar-se al Consorci, no era gens còmoda. Tot i ser administrador d’empreses, el seu nom és en diferents llistats per deutes amb l’Administració.

Alguns companys del PP recorden que a Gosálbez li agradava dur un nivell de vida alt. No "m’ha estranyat gens el que ha passat", comentava un excompany seu de partit.

Gosálbez està tancat, en presó preventiva, com a presumpte cap de la trama de corrupció al Consorci.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per B. Font, fa mes de 10 anys
Que li embarguin el que té a en Gosálvez, a la dona, a n'Amengual i a en Gálvez. Ja basta, no hi farà res la justícia!
Valoración:3menosmas
Per En Pere Gri, fa mes de 10 anys
ARA ÉS L'HORA DEL BOICOT AL DIARI L'IMMUND EL MUNDO.
L'immund el Mundo no deixa passar dia sense exalçar tot allò que és en detriment de la llengua catalana. L'immund el Mundo pretén que es creïn més dispositius a favor de l'espanyol i en contra del català (Ara n'hi ha més de mil, d'aquests dispositius).
Anunciants de l'immund el Mundo: BANESTO, LATIENDA, PIKOLIN, SUVIVIENDA, VIAJES MARSANS, VINOS LAVINIA, BUY.VIP., PISCINAS RAMIREZ, AIR BERLIN, EPISCOPALIA LOSANTOS, BOTIFLERIA NADAL
Valoración:1menosmas
Per Capellà Pere, fa mes de 10 anys
I com potser que contractin o anomenin per a un alt càrrec a un individu que té deutes amb l'Administració?
Qui molt viurà moltes coses veurà!
Valoración:0menosmas
Per Albert, fa mes de 10 anys
Està bé que demanin als dirigents d'ara que facin feina quan ells no feien més que embutxacar-se doblers per sortir en fotos amb n'Aznar. Quina barra
Valoración:4menosmas
Per esteve, fa mes de 10 anys
Que més ha de`passar perque la gent de les illes es manifesti al carrer i doni un cop a la taula.
Valoración:4menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys
Això no pot ésser! Com es possible que hi hagi un forat de quasi 6 milions d'euros ... 1000 milions de les antigues pessetes i ningú s'hagi adonat. No pot ésser!
Valoración:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris