cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Cas Cavallistes: demanen 300.000 euros de fiança als catorze acusats

El TSJIB demana sis anys de presó per l'exalcalde de Ses Salines, Sebastià Vidal. També acusa quatre alcaldes actuals de Mallorca

El jutge instructor del cas Cavallistes, Antoni Monserrat, ha dictat l’obertura del judici oral contra els dotze càrrecs o excàrrecs locals del PP i els dos funcionaris imputats en la causa. Els exigeix que paguin una sèrie de fiances que en total ascendeixen a 314.000 euros.

El jutge de la Sala Civil i Penal del TSJIB ha imposat la fiança més alta al principal acusat del cas, l’exbatle de ses Salines Sebastià Vidal, que haurà d’abonar 60.000 €. Un dels dos funcionaris imputats, Sebastià Portell, ha de pagar la quantitat més baixa, 14.000 €. I la resta d’acusats hauran de fer front a una fiança de 20.000 €.

Les catorze persones imputades en el cas Cavallistes estan en llibertat provisional i han de pagar les fiances en un termini màxim de cinc dies. Si no ho fan, assegura el jutge en l’acte d’obertura de judici, "se’ls embargaran els béns suficients per garantir les sumes corresponents", ja que aquestes s’han establert d’acord amb les responsabilitats econòmiques (multes i costos judicials) que els demana la Fiscalia i les dues acusacions, una de particular i l’altra en nom del regidor Andreu Crespí, que només acusa els imputats amb responsabilitats al PP en representació del Grup Socialista al Consell de Mallorca.

Les penes que demana la Fiscalia
L’acte judicial de Monserrat està acompanyat per l’escrit d’acusació del fiscal Anticorrupció Juan Carrau que demana sis anys de presó per a l’exbatle saliner, Sebastià Vidal, com a autor d’un delicte de falsedat documental i inductor d’uns altres deu. La Fiscalia també sol·licita per a ell sis anys d’inhabilitació per exercir càrrecs públics i una pena de multa de 36.000 euros.

El fiscal Anticorrupció també considera autors d’un delicte de falsedat documental l’exbatle de Campos i conseller del Consell de Mallorca, Andreu Prohens (tres anys), l’exzelador de ses Salines, Sebastià Portell (quatre anys de presó) i el secretari de l’Ajuntament de Campos, Sebastià Escalas (quatre anys). Per a aquests tres, la Fiscalia demana multes que oscil·len entre els 3.000 i els 6.000 euros i la inhabilitació per a càrrecs públics durant cinc anys.

Per a la resta d’imputats, la Fiscalia sol·licita una inhabilitació de nou mesos i multes de 6.000 euros, ja que els considera autors dels delcites, però per imprudència i no com a responsables. Així, la Fiscalia no demanarà presó per als actuals batles del PP Miquel Vidal (Santanyí), Joan Rotger (Selva), Gabriel Matas (Montuïri) i Catalina Soler (Felanitx); els exbatles ‘populars’ de Santa Margalida (Antoni del Olmo), Lloret (Joan Jaume Ramis) i sa Pobla (Antoni Serra); els tinents de batle d’Inca (Joan Rubert) i de Llucmajor (Joan C. Jaume) i un exregidor de sa Pobla (Joan Llabrés).

D’altra banda, les acusacions populars del cas Cavallistes sol·licitaren fa una setmana penes de presó per a tots els acusats al TSJB. Només per a Vidal demanen 60 anys de privació de llibertat. El magistrat Monserrat ha donat als missers dels acusats un termini de deu dies per presentar els escrits de defensa. Llavors, es procedirà a assenyalar la data concreta per celebrar el judici.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernadet, fa mes de 10 anys
Impresionant.
Però a Mallorca ningú mira qui comanda. La gent vota el partit, fins i tot a les municipals! No té res a veure en que estiguin preparats o no. La gent vota el que ha votat sempre i s'ha acabat, així ja ni han de pensar.
Coincidesc en que "és trist, però cert".
Valoración:-2menosmas
Per Rodríguez, fa mes de 10 anys
En l'Ajuntament de Ses Salines es poden posar les piles. Resulta que en la finca de Vidal, avui encara s'està realitzant una activitat sense cap permís, hi ha unes obres il·legals que s'haurien de llençar, en fi jo de Vidal cridaria al seu amic Mates i li demanaria si li queda alguna habitació lliure en la seva casa de Washington. Com decian ambdós "el temps posa a cadascun en el seu lloc" i Vidal que estigui tranquil que la seva mare li portarà el berenar a la presó com la hi portava a l'oficina de correus.
Valoración:-3menosmas
Per Guillem, fa mes de 10 anys
I el que crida més l'atenció és que la gent els continuï votant eleccions rere eleccions. Crec que aquest fet demostra, en cert punt, la ingnorància de la societat mallorquina quant a cultura democràtica. N'estic convençut que aquests presumptes delinqüents tornaran a guanyar en els seus respectius pobles. Trist però cert.
Valoración:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris