lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
10°

El Tribunal Suprem avala la protecció del Vilà de Pollença

Aquesta controvèrsia ha viscut un llarg periple a través dels jutjats.

14-08-2009 | E. Ballestero

El Tribunal Suprem ha anul·lat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) que fixà una indemnització d'1,6 milions d'euros per la declaració com a zones ANEI de tres parcel·les de la urbanització del Vilà de Pollença.

L'Alt tribunal ha resolt el recurs de casació que interposà el Govern arran de la declaració, en virtut de la Llei 4/2008 de mesures urgents pel desenvolupament territorial sostenible a les Illes, de tres zones ANEI -Àrea Natural d'Especial Interès- a aquest indret pollencí.

La declaració de l'espai protegit originà un greuge, segons els promotors immobiliaris, que reclamaren una indemnització per la llei proteccionista, que en aquest cas no prosperarà, segons la decisió dels tribunals.

Llarg periple judicial
La qüestió duu ja molts anys de recorregut. Leopoldo de Miguel fou l'advocat que va constituir el juliol de 1997 l'Associació Administrativa de Cooperació del Vilà, i reclamà a l'Ajuntament de Pollença una indemnització de 600.000 euros per 98 propietaris de la urbanització, entenent que el consistori era responsable que la urbanització no es desenvolupàs dins de termini, malgrat que existia un pla especial i un projecte d'urbanització aprovats des de 1983.

A més, el TSJIB sentencià el 2012 contra la desclassificació de la zona alta de la urbanització del Vilà aprovada pel Govern balear en 2008. Aquella sentència condemnava a la Comunitat Autònoma a indemnitzar a un propietari amb 1.600.006 euros en concepte de danys i perjudicis en entendre que la desclassificació aprovada pel *Govern li ocasionava un perjudici patrimonial.

Encara que l'obligació d'indemnitzar requeia en l'executiu, el jutge responsabilitzà en la seva argumentació l'Ajuntament de Pollença, per no haver desenvolupat en el temps marcat l'esmentada urbanització.

Queda clar doncs que la petició d'indemnitzacions davant lleis proteccionistes no sempre surt tal i com demanden els promotors. En aquest cas, celebram aquesta sentència del TS que avala així la protecció impulsada a través de la Llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible. - See more at: http://gobmallorca.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1315&catid=114&Itemid=1012#sthash.a7nRl44v.C8pk1EFU.dpuf

Avui tenim una bona notícia a celebrar. Arran de la impugnació per part de la CAIB, el Tribunal Suprem ha anul·lat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears que fixava en la quantitat de 1.600.000 euros més interessos des del 18.05.2009, la indemnització per la declaració d'Anei de 3 parcel·les a es Vilà de Pollença, realitzada per la Llei 4/2008.

Queda clar doncs que la petició d'indemnitzacions davant lleis proteccionistes no sempre surt tal i com demanden els promotors. En aquest cas, celebram aquesta sentència del TS que avala així la protecció impulsada a través de la Llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible.

- See more at: http://gobmallorca.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1315&catid=114&Itemid=1012#sthash.a7nRl44v.C8pk1EFU.dpuf

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris