algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Tancada massiva als centres educatius

Almenys 148 escoles i instituts respongueren a la convocatòria arreu de les Illes

20644

Un grup de participants a les tancades celebrades als centres escolars.

Les camisetes verdes ocuparen ahir 148 centres de les Illes per reclamar un sistema educatiu sense retallades ni lleis repressives. D'aquests, 18 eren de Menorca i la resta, de Mallorca. La tancada d'ahir és la segona que du a terme la comunitat educativa de Balears i que s'emmarca dins la Marea Verda que es tancà a tot l'Estat.

La plataforma Crida ha estat la convocant d'aquesta nova protesta, a la qual s'adheriren 25 centres més que en la del 28 de novembre passat. A totes les escoles i instituts que s'uniren a la jornada de lluita s'hi llegí el manifest de la plataforma, en què es destacà que si la tancada anterior estigué més enfocada a tractar el tema de les retallades, la d'ahir va servir per reivindicar l'oposició de la comunitat educativa -alumnes, professors i pares- a "les darreres disposicions que el Govern de la Comunitat està posant en marxa: la llei de símbols, la de convivència i d'autoritat del professorat i el decret de tractament de llengües".

La plataforma es demanà "què està passant en el món de l'educació a Mallorca perquè tantes comunitats educatives es tanquin als seus centres, d'una manera tan massiva i en un territori tan petit com la nostra illa?". Al seu parer, la resposta és clara. "El nivell de rebuig, fins i tot d'un cert astorament davant aquesta allau legislativa, és molt important dins la comunitat educativa; a més a més, perquè aquestes lleis apareixen sense cap tipus de consulta real, més enllà de les purament formals".

En aquest manifest reivindicatiu, denunciaren també "la manca de democràcia que s'instal·la en la vida diària dels centres, també a l'hora d'escollir els equips directius o de prendre les decisions importants d'una comunitat educativa".

La majoria de centres optaren per fer activitats durant l'horabaixa i el capvespre, i només alguns de més engrescats, com l'IES Marratxí, optaren per passar la nit al poliesportiu. El director, Jaume March, explicà que, tot i les estrictes normatives d'Educació -que obliguen el director a ser present en tot moment al centre durant el desenvolupament de l'activitat-, "som un equip directiu molt ampli i sempre n'hi haurà algun membre. Anirem fent torns".

A l'IES Arxiduc Lluís Salvador de Palma, per exemple, la jornada acabà a les 22 hores perquè, tal com explicà l'Amipa, la directora no va donar permís per allargar-la més. En les hores de la tancada, els professors aprofitaren per ajudar els alumnes a repassar continguts.

ASanta Maria, el CEIP Melcior Rosselló i Simonet destacà per l'organització, ja que fins i tot s'organitzà un servei de guarderia per als més menuts i convidaren els assistents a gelat. Altres centres escolliren unir-se per realitzar les assemblees i els actes simbòlics, com és el cas del CEIP Marià Aguiló, l'IES Guillem Sagrera i l'IESEmili Darder, que reaitzaren en el pavelló d'aquest darrer una cadena humana.

Una de les maneres de canalitzar les diferents tancades i donar-les a conèixer a totes les Illes a temps real va ser a través de les xarxes socials. Facebook i Twitter, amb el hastag #25APrenElTeuCentre, van ser les dues plataformes de difusió que més èxit tingueren i que els alumnes i professors més utilitzaren.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salvem Mallorca, fa mes de 8 anys

Les fotos no menteixen , el conseller sí!
Hauria de dimitir per mentider i per no saber comptar!

Valoració:18menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 8 anys

Els altres sols no li han enviat a dir res. Bé que han fet. A més, li han de fer informes i contar-li tot fil per reanda. No té inspectors? Idò els hagués enviat a ells a inspeccionar i a fer els informes pertinents. Això si els inspectors que hi havia d'enviar no li han dit que hi vagi ell.

Valoració:-6menosmas
Per Què més voldrien ells!, fa mes de 8 anys

Ah! Ja havia d´haver pensat que el PP amaga la veritat. No diu que eren quatre gats?

Valoració:27menosmas
Per 148?? I un memeu, fa mes de 8 anys

S'han enviat 36 informes, això vol dir 26 centres "tancats"

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris