cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
11°

L'STEI denunciarà a Brussel·les les "agressions" del Govern i l'Estat al català

Una delegació de l'OCB acudí el 2006 a la seu del Parlament Europeu per a reclamar els drets dels catalanoparlants.

05-05-2006 | UH

El sindicat STEI denunciarà les «agressions» del Govern i de l'Executiu espanyol a la llengua pròpia de les Illes en el marc de l'assemblea que la Xarxa Mundial per als Drets Col·lectius dels Pobles mantindrà en el Parlament europeu el 31 de març.

Aquest sindicat ha indicat que la delegació que es desplaçarà a Brussel·les estarà integrada per la seva secretària de Política Educativa i Normalització Lingüística, Maria Antònia Font, i el seu secretari de Moviments Socials, Francesc M. Ramis.

L'objectiu de la Xarxa Mundial per als Drets Col·lectius dels Pobles, de la qual l'STEI n'és membre fundador i es constituí l'abril de 2010, és articular els moviments socials, organitzacions i sindicats que persegueixen el reconeixement, promoció i aplicació dels drets dels pobles, segons ha apuntat l'organització.

«L'STEI Intersindical contínua amb la seva tasca de denúncia internacional de les agressions, tant del Govern Bauzá com del Govern espanyol, als drets col·lectius dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers com per exemple l'eliminació del requisit del català, llengua pròpia de les Illes Balears, per a l'accés a la Funció Pública, el tancament de mitjans de comunicació en llengua catalana o l'atac permanent al sistema educatiu públic i en català», han apuntat.

També indiquen que l'organització participarà el 30 de març en la manifestació convocada per la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus «per a demanar a les institucions garanties formals que es respectin els processos sobiranistes que estan en marxa a Europa».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pancraci, fa mes de 4 anys

Passava d´hora!!!
Fan igual amb la llengua i els símbols tal farien n´Erdogan o en Putin i tants d´altrs dictadors!!!

Valoración:1menosmas
Per ., fa mes de 4 anys

Tanmateix Shakira és mitja catalana (no miitja castellana) i la altra meitat és libanesa, Si parla una modalitat del Castellà ès perque va nèixer a Colombia i per tant parla Colombià.

Valoración:5menosmas
Per a un altre, fa mes de 4 anys

Tens mes imaginacio que Julius Verne, que cony te que veure el catala amb cristians, I que em diguin que soccatala de Lleida, es precisament per definir el meu lloc d'origen, i donant per supost que es catala. O es que un frances de Borgonya o un ingles de Gales no son respectivament francesos I de Inglaterra? O el mallorqui el va portar un OVNI de Gaminedes desde Salou?

Valoración:5menosmas
Per Visca Shakira!, fa mes de 4 anys

Els subnormals del PP han demanat la traduccio de la preciosa canco "boig per tu", amb versio de Shakira, als respectius idiomes mallorqui I valencia, o ja deixen definitivament de fer el bufo de FAES?

Valoración:7menosmas
Per Un altre, fa mes de 4 anys

Hi ha que destacar que an es cristians vinguts amb sa reconquesta se'ls deia "cathalans", es a dir, cristians =cathalans y no cathalans=catalans de catalunya (Catalunya no era ni un regne, ni cap nacio, tan sols era el nom coloquial del comtat de Barcelona que era governat per Arago) per aixo se li diu cathala de mallorca a Ramon Llull, referint-se a que era fill de cristians (cathalans).

Valoración:-9menosmas
Per arg, fa mes de 4 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoración:4menosmas
Per ,, fa mes de 4 anys

Jaho haurien d´haver denunciat fa molt de temps. Si no aturam els peus a aquesta gent, no sols pedrem tot el nostre patrimoni cultural, sinó que a nivell individual i de grups, el cabrum al seu servei de cada vegada ens atacarà més i ens ferà la vida impossible, perque es senten protegits i no ténen més armes que la mentida i l´insult i esperem que no en utilitzin d´altres encara pitjors.
.

Valoración:12menosmas
Per Mallorqui i Espanyol, fa mes de 4 anys

Com poren tenir sa cara d'anar a Brussel·les a denunciar una agressions que no existeixen, sa llengo catalana a Balears no esta arraconada com diuen aquests pseudo defensors de sa llengo, cultura i identidat Balear (vull recordar que s'OCB nomes defensa la llengua, cultura i identitat del catala i dels PPCC).
Nomes dir que donau vergonya, feis brut s'imatge de ses illes a Europa defensant lo que no es nostro i que defensau com si de un dogma de fe es tractas.

Independentistes a ses Illes Balears NO!
123a.c Roma mos uneix an es seu territori.
1229 Jaume I d'Arago, mos reconquesta i reintrodueix sa religio cristiana a Mallorca.
1230 Jaume I crea es Regne de Mallorca, el cual tindra en herenci es seu fill, Jaume II
1349 Pere el Cerimonios, guanya sa batalla de Llucmajor i es produeix es fi de s'independenci des Regne de Mallorca, que pasa a formar part de sa Corona d'Arago, juntament amb es Regne de Valencia, Regne d'Arago i es Comtat de Barcelona (que no Catalunya).

Valoración:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris