muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Sessions d'estiu al Parlament per arraconar el català

El Consell de Govern ha reclamat a la cambra que convoqui plenaris fora del període ordinari per aprovar distintes normes amb la màxima urgència

El Consell de Govern demana al Parlament que convoqui sessions extraordinàries a l'estiu per aprovar la modificació de la llei de Funció Pública, amb la qual es produirà la devaluació de la llengua pròpia de les Illes, passant aquesta de ser un requisit a ser reconeguda just com un mèrit a l'hora d'accedir a l'Administració pública.

Així mateix, hi ha altres noves normes importants per al Govern, com la del Turisme, o la que aplica les mesures d'ajustament als funcionaris, que han estat aprovades per l'Executiu autonòmic i que encara estan pendents de passar l'examen parlamentari.

El període ordinari de sessions de la Cambra balear acaba aquest mes, però el Govern vol que aquestes lleis s'aprovin "com abans millor".

Així, el projecte de llei de modificació de la Llei de Funció Pública de Balears, es votarà en un ple extraordinari, el mateix que el projecte de Llei de Turisme.

Aquesta última norma, criticada per l'oposició i lloada pels hotelers, crea noves figures com els condotels, preveu el canvi d'ús d'edificis hotelers i permetrà en alguns casos incrementar el volum dels edificis més antics fins un 40%.

Finalment, també se sotmetrà a votació en un ple extraordinari el decret llei que estableix noves condicions laborals per al personal al servei de l'Administració autonòmica, amb l'objectiu d'estalviar enguany 80 milions d'euros.

Mesa Social Tripartida

D'altra banda, el Consell de Govern d'avui ha aprovat crear la Mesa Social Tripartida, un òrgan de participació institucional en matèria econòmica i laboral.

Aquest òrgan substitueix la Mesa del Diàleg Social creada fa 15 anys i reuneix les màximes instàncies sindicals i empresarials, així com autoritats en matèria econòmica i laboral.

El seu objectiu és mantenir un diàleg sobre les qüestions generals relatives a l'administració econòmica i laboral de la Comunitat i "donar coherència i unitat a la participació institucional que es desenvolupa en instàncies especialitzades".

També s'ha creat la comissió que farà el seguiment de les mesures previstes en el pla per a l'equilibri econòmic de les Balears, amb el qual es pretén complir els objectius de dèficit fixats pel Govern central.

En matèria educativa, el Govern ha aprovat una subvenció a la Universitat de les Balears per contractar tretze becaris com a personal investigador, per a la qual cosa destina un total de 564.252 euros.

Finalment, s'ha anomenat a Sergi Torrandell Gornés com a director gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 8 anys

Aquests polítics peperos no faran hores extres per arreglar l'economia. Això si, per arraconar el català estan disposats a tot, fins i tot a quedar-se sense vacacions. Tanmateix no ho aconseguiran. Altres de més valents ho intentaren per la força i aquí estem, resistint. Vos farem perdre l'esperança, la alegria i les vacacions d'estiu.

Valoració:23menosmas
Per El bibliotecari, fa mes de 8 anys


A aquest, el traductor automàtic l´ha escopit.
Per Joan Mari, fa devers una hora

Tomaaaaa catalibanes teniu els dies comptats Jjajajaja deutes ciau

Valoració:-2menosmas
Per El bibliotecari, fa mes de 8 anys

Ja està traduït, ara ja poden votar negatiu, llèstima que jo no pugui fer.ho.

Per emigrant, fa 15 minuts
@ Elisa:
1 º. - Si l'argument de no contestar són els insults, deus consultar per demanar no contestar els missatges que continguin insults i no el que estan en idioma espanyol. 2 º - No entenc d'on treus que els fòrums són propietat d'un determinat idioma. Per exemple vés als fòrums: Diari de Balears jo Diario de Mallorca, i veuràs comentaris en les dues llengües habituals de Balears i cap comentari ridícul que demana "que no ens imposin el bilingüisme en aquest fòrum" una salutació

Valoració:-2menosmas
Per emigrante, fa mes de 8 anys

@Elisa:

1º. - Si el argumento de no contestar son los insultos, deberías pedir no contestar los mensajes que contengan insultos y no lo que están en idioma español.

2º - No entiendo de donde sacas que los foros son propiedad de un determinado idioma. Para ejemplo vete a los foros de Ultima Hora y o Diario de Mallorca, y verás comentarios en las dos lenguas habituales de Baleares y ningún comentario ridículo que pide "que no nos impongan el bilingüismo en este foro"

Un saludo

Valoració:-1menosmas
Per Francesc, fa mes de 8 anys

Enemics del poble. El poble, tanmateix, els passarà per damunt (encara no han vist res aquests 4 gàngsters).

Només queda analitzar per què ho fan.

Valoració:-1menosmas
Per Xareca, fa mes de 8 anys

Ja hitorna haver per aqui el personatge sense cap tipus de principis, que posa beneitures amb el meu nom.
El que escric, deu fer mal als pobres malalats de gonellorrea!.

Valoració:3menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 8 anys

La "pedagogia" més bona és la que diu en Tià.

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el castellà no és útil ni necessari.

Valoració:9menosmas
Per LA REPERA, fa mes de 8 anys

Sou la repera !!! vos imagineu que dediquéssiu el mateix temps a treballar contra la crisis econòmica?

Valoració:5menosmas
Per Xareca, fa mes de 8 anys

Aquesta llei va a misa. Ja ho sabiem tots. Ara no plorem

Valoració:-16menosmas
Per Tolito del secar, fa mes de 8 anys

Joder cuanto me alegro, final feliz de la imposición catalina.
Feliz dia a todos, no importa respondáis me basta q lo leáis para saber cuanto me río de vosotros.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris