cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

Rubert afirma que no recorda qui li sol·licità el certificat dels cavallistes

El regidor del Partit Popular d'Inca declarà ahir com a imputat del «cas ses Salines»

El regidor Joan Rubert acudí al jutjat acompanyat pel seu advocat i per un bon nombre de companys del PP d'Inca.

23-12-2016 | C.M.

A. HERNÀNDEZ.Comarca.
El tercer tinent de batle i regidor de l'Ajuntament d'Inca, Joan Rubert, declarà ahir al Jutjat d'Instrucció número 1 de la ciutat com a imputat del «cas ses Salines». Crida l'atenció la gran quantitat de llacunes que tingué en relació amb el cas. El regidor afirmà que «no record si el certificat fou sol·licitat pel batle de ses Salines, Sebastià Vidal», i suposa que qualcú l'hi demanà, però «no record qui». Sí que recordà, però, que «el certificat el vaig signar jo i l'envià per fax la meva secretària», de qui només recordà «el nom, però no els llinatges».

Seguint la mateixa línia de la resta d'imputats, Rubert reconegué que l'any 2004 havia emès un certificat que corresponia a una realitat, és a dir, que l'Agrupació de Cavallistes de ses Salines havia actuat a la ciutat d'Inca amb motiu del Dijous Bo i altres vegades des de 1995, si bé hem de tenir en compte que l'entitat no es constituí fins l'any 2001. En aquest sentit, el regidor explicà que «em vaig assabentar per la premsa que l'Agrupació no estava constituïda el 1995».

En el moment d'explicar per què signà el document, Rubert afirmà que «vaig firmar el certificat perquè em pensava que es tractava d'un document per adjuntar al currículum de l'Agrupació, i en cap moment no vaig tenir constància de la seva vertadera finalitat».

En la seva declaració, Rubert reconegué que havia comès alguns errors. Afirmà que «era el primer certificat que signava i potser hauria d'haver fet constar en lloc de certificar» el document, sense la signatura del secretari. Es valgué, doncs, de la suposada inexperiència per explicar l'absència de la signatura del secretari, incorrent així en una falta administrativa, ja que els batles i els regidors no poden certificar.

En sortir dels jutjats, Rubert i el seu advocat, Rafael Parera, feren unes declaracions brevíssimes en les quals explicaren allò que l'imputat havia manifestat davant el jutge. Subratllaren que «el certificat firmat corresponia a la realitat, és a dir, que des de 1995 els cavallistes de ses Salines havien actuat al municipi d'Inca i que tenien proves per demostrar-ho». Especificaren que aquestes proves eren vídeos on apareixien imatges de les actuacions de doma al municipi enregistrades des de 1995.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris