cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Rotger es nega a reprovar el certificat sobre ses Salines i diu que és vàlid

Rebutja la moció per demanar al Consell que no el tingui en compte per ser fals

Rotger va mostrar en el ple un vídeo de l'actuació de dos cavallistes de ses Salines en el Dijous Bo 1995.

23-12-2016 | Lluís Planas

El batle d'Inca, Pere Rotger (PP), va mantenir ahir que el document que va signar el seu tinent de batle Joan Rubert, certificant que l'Agrupació Cavallista de ses Salines havia actuat de manera habitual en el municipi d'Inca des de l'any 1995, és «vàlid» perquè «respon a fets vertaders i no hi ha cap falsedat en ell».

Durant el ple d'ahir, Rotger, també president del PP insular, no va valorar en cap moment que aquest certificat servís per demanar la legalització de la casa del batle de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), encara que sí digué que «és lamentable que quan va cridar per telèfon per demanar el certificat, no digués per a què ho volia».

A pesar que l'Agrupació Cavallista de ses Salines no es va constituir com a tal fins l'any 2001, Rotger, de la mateixa manera que havia fet anteriorment l'implicat Joan Rubert, va defensar que hi havia «proves» que «distints cavallistes de ses Salines» havien participat en actes dels Dijous Bo de 1995, 1998 i 2003, a més de l'any 1997 per a la inauguració del Club Hípic i Cultural Es Raiguer.

Entre altres documents, aportà un vídeo de la participació de dos cavallistes en el Dijous Bo de 1995. Rotger digué que es tractava de Miquel Gelabert i Antoni Vidal, actuals vicepresident i vocal, respectivament, de l'Agrupació Cavallista de ses Salines. El batle inquer reconegué que no existeix cap prova de relació contractual de l'Ajuntament amb aquesta agrupació, i va fer responsable d'això Jaume Rosselló, pare de l'exregidora del PP i actual directora general de la Conselleria d'Educació, Joana Rosselló. Com a proves també s'aportaren les declaracions d'un extaxista d'Inca que afirma «haver transportat cavalls de ses Salines fins a Inca» i la del president del Club Hípic Es Raiguer, confirmant la participació d'un cavallista de ses Salines a la inauguració de les instal·lacions.

Amb aquests arguments a la mà, el batle va rebutjar la moció que presentà el PSOE en el ple d'ahir, en la qual sol·licitava la reprovació del tinent de batle Joan Rubert, per signar un certificat «il·legal i fals», i demanar al Consell de Mallorca que no tingui en compte el document, pels mateixos motius.

Tots els grups de l'oposició votaren a favor de la moció del PSOE i consideraren que l'actitud del batle Pere Rotger era «molt greu» per reafirmar-se en uns fets que consideren provat que són «totalment falsos».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris