cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Quetglas creu demostrat que Matas va mostrar un document aconseguit de forma il·legal

La presumpta víctima del cas d'espionatge electrònic declara per primera vegada

La presumpta víctima del cas d'espionatge electrònic conegut per cas Bitel, Francesc Quetglas, va acudir ahir a declarar per primera vegada al Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma des que es va destapar l'afer. Quetglas, que era el titular de la Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell Insular de Mallorca (CIM) durant la passada legislatura, va declarar que considera «demostrat» que el document que va exhibir Jaume Matas en el Parlament balear quan era president del Govern balear va sortir del seu correu electrònic i no del Fòrum Ciutadà, com addueix el PP.

L'actual director del Centre Balears Europa, que va reconèixer un moviment d'entrada i sortida d'«alguns centenars» de documents en el seu ordinador, va acceptar la invitació del jutge instructor del cas, Enrique Morey, de personar-se en la causa. «Ens hi personarem com a acusació particular», va especificar l'advocat de Quetglas, Antonio Diéguez.

El principal perjudicat del presumpte cas d'espionatge considerà que després de l'interrogatori havia quedat «totalment acreditat» que el document que l'actual ministre de Medi Ambient havia mostrat en el Parlament l'octubre de 1998 «sortí del meu correu electrònic» i no del Fòrum Ciutadà organitzat pel CIM. En la caràtula de l'informe llegit per Matas, es llegeix el títol Criteris pel al Pla Territorial de Mallorca. Bases de l'enquadrament. Document intern de treball, i en el document del Fòrum s'hi afegia el logotip del CIM. A més, Matas llegí frases que hi havia en el document del correu electrònic de Quetglas, però que havien estat eliminades en el Fòrum.

Contra qui s'exercirà finalment l'acusació és un aspecte que l'advocat de Quetglas encara no té decidit. «Hem de prendre contacte amb la causa i després veurem què feim», va explicar Diéguez. I a continuació va subratllar que Matas havia recordat «fins a tres vegades» la procedència del document en la seva compareixença. Diego Wencelblat, advocat de Sebastià Vallori, funcionari que presumptament va ordenar el readreçament des del CIM al seu ordinador, va declarar ahir que la declaració de Quetglas no afecta el seu client.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris