algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Entesa i PSM, junts de nou 7 anys després del congrés de Can Domenge

Els estatuts de la formació defensen el dret de les Balears a constituir-se en estat. Els caps de llista a les eleccions seran elegits en unes primàries obertes a tots els ciutadans

20962

Biel Barceló, secretari general del partit, amb la resta de membres de l’executiva.

Antoni Pol

El PSM i Entesa tornen a formar des d'ahir un únic partit polític. El congrés de confluència que es realitzà a Petra reverteix l'escissió que tingué lloc en el polèmic congrés de Can Domenge del 2006 i del qual nasqué Entesa per Mallorca. Després de gairebé set anys separat, doncs, el mallorquinisme polític progressista es torna a ajuntar. Ara, a més, reclama l'Estat propi per a les Balears.

La formació resultant de la confluència es dirà oficialment Partit Socialista de Mallorca-Entesa (abreujat, PSM-Entesa) i tindrà una executiva de 10 membres (7 provinents del PSM i els 3 restants d'Entesa) i 11 vocals. Biel Barceló fou elegit secretari general de l'executiva amb el 95,4% dels vots. Cal ressaltar dos aspectes organitzatius més: que, arran d'una esmena que presentà Antoni Noguera, el consell polític serà assembleari (és a dir, que tots els afiliats en seran membres amb veu i vot) i que els caps de llista a les eleccions s'elegiran amb primàries obertes a la ciutadania, siguin militants o no ho siguin.

Més sobirania
En els estatuts, el PSM-Entesa es defineix com "un partit democràtic, nacionalista, progressista i ecologista amb voluntat de majories que defensa el dret del poble de Mallorca a decidir el seu futur" i que "treballa per a les Illes Balears". Tant els estatuts com les ponències d'estratègia política i organització es van aprovar amb percentatges superiors al 90 per cent de vots. Prop de 200 militants varen assistir al congrés. En el discurs de cloenda, Barceló apostà per oferir "respostes per lluitar contra la crisi econòmica des d'una perspectiva progressista, criticà les polítiques neoliberals i reclamà "un procés constituent perquè les Balears puguin esdevenir un "subjecte polític i jurídic sobirà". "Volem més democràcia, més benestar i més sobirania", sentencià.

Per un altre cantó, el fins ara president d'Entesa, Gabriel Huguet, es va acomiadar de la primera línia política. Huguet va admetre "bastants errors col·lectius" entre el 2003 i el 2009, però aventurà que, després dels canvis encetats el 2010 que han conduït al congrés de refundació d'ahir, el nacionalisme progressista podrà assolir "uns resultats històrics" en les eleccions de 2015.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maulito confundio, fa mes de 8 anys

Vamos a ARRASAR!!!

VIVA CATALUÑA, UNA, GRANDE Y LIBRE!!!!

Valoració:2menosmas
Per Miquel, fa mes de 8 anys

Bona feina, i gràcies a tots.

Valoració:3menosmas
Per Ginjoler, fa mes de 8 anys

ERC-illes també ha d'entrar dins la coalició, cal una passa més, un esforç més, generositat, reconciliació i visió d'estat. Caminem el cami encetat junts.

Valoració:5menosmas
Per Tomeu, fa mes de 8 anys

Unir partits i gent amb una ideologia semblant sempre és una bona notícia. Ara més que mai necessitam unitat d'acció per restar poder a partits d'ideologia espanyolista que només tenen en ment els interessos marcats des de Madrid.

Valoració:5menosmas
Per democrata, fa mes de 8 anys

mientras estos estén PSM , y los otros tambien MES, ira bien..
Animo sres

Valoració:5menosmas
Per Cucarell, fa mes de 8 anys

El mallorquinisme polític és millor sense en Biel Huguet remenant la coa

Valoració:-4menosmas
Per No no, fa mes de 8 anys

No hi crec.

Valoració:7menosmas
Per balear, fa mes de 8 anys

Enhorabona, endavant, i sobretot, en fer les llistes a triar gent qualificada i no per quotes de poder. Ja basta de governs dirigits per gent que no en té ni idea com el de Madrid, o com aquí quan es va negociar l'arribada per tdt de tv3, que va ser una cosa molt mal feta i clàrament feta per gent que no en tenia ni idea de tecnologia DVB ni MPH.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris