algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín: 12°
13°

Anit calma a Llubí... avui toca Sóller i Puigpunyent

Els cossos de seguretat fan retirar els pilons fixes del camí de la Canastreta perquè Bauzá pugui entrar al poble

La Guàrdia Civil muntà un altre gran desplegament. Bona part dels manifestants eren joves. Fotos: T. Ayuga

29-05-2012 | Ferran Aguiló

El president del Govern es va reunir ahir amb el comitè local del PP de Llubí i rebé una nova esbroncada. Eren unes 200 persones, la gran majoria del poble. El varen increpar, l'escridassaren, li feren saber que "no tenim por" i algú, inofensivament, li va llançar un coixí, que caigué lluny, a quinze metres de José Ramón Bauzá.

La protesta, pacífica i festiva, s'assemblà a les de Santa Margalida i Artà. La majoria de crits dels manifestants feien referència al català i al desplegament policíac, però també varen acusar el president de poruc. "Bauzá, cagat, sempre vas d'amagat" i "Bauzá, cabró, saluda l'afició", li deien.

De fet, els llubiners gairebé no pogueren veure l'arribada del cap de l'Executiu. El cotxe de Bauzá es va aturar a una vintena llarga de metres de l'indret on es feia la concentració; entre uns i altres es desplegaven els agents de la Guàrdia Civil; i els angles de les cantonades dels carrers varen evitar que bona part dels manifestants en presenciassin l'arribada.

A banda del gran desplegament policíac (inclòs el grup d'elit vingut expressament del País Valencià que custodiarà el cap de l'Executiu fins al proper cap de setmana, com a mínim), de la visita a Llubí cal destacar que l'Ajuntament, obeint ordres de la Guàrdia Civil, arrabassà els pilons de pedra que impedeixen la circulació de vehicles pel camí de la Canastreta. Són -eren- pilons ferms, dels fixos.

A Sóller ja l'esperen

Bauzá visitarà avui Sóller i Puigpunyent. Els sollerics que li volen donar la'benvinguda' s'han convocat a les 19 hores davant l'Ajuntament. En acabar aquesta reunió, anirà a Puigpunyent.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente
Per Antoni, Wis, fa mes de 7 anys

Es una noticia de Vilaweb. La revista de poesia Reduccions, vinculada a la Universitat de Vic, fundada el 1977 per Miquel Martí i Pol, Antoni Pous, Jordi Sarrate, Segimon Serrallonga, Lluís Solà i Ricard Torrents, en arribar al número 100, ha publicat la següent Declaració sobre la llengua.

Cada llengua és una part indispensable de la llengua de la humanitat.

Una llengua, qualsevol llengua, no solament conté vocals i consonants, síl·labes i paraules, no solament és un repertori específic de sons, de ritmes i de melodies, no solament és una percepció, una forma i una lògica. Una llengua, qualsevol llengua, conté, manté i transporta la substància humana que cadascuna de les persones que formen una comunitat lingüística, un poble, hi ha dipositat.

No hi ha llengües individuals. Només hi ha llengües dels pobles, de les col·lectivitats. La llengua és una substància principal, essencial, en la vida de cada poble.

No hi ha raons per imposar una llengua damunt la pròpia d’un país o territori. Una imposició d’aquesta mena comporta la destrucció conscient del passat, del present i del futur d’un poble i l’eliminació del patrimoni intel·lectual i espiritual de les persones que el conformen. Un acte així és un acte de menyspreu de la realitat humana.

Només les persones del país tenen el dret de legislar sobre la llengua d’aquest país

Valoración:4menosmas
Per Antoni, Wis, fa mes de 7 anys

Un Guàrdia Civil de Bauzá diu que, «si pogués», obriria el cap dels manifestants a cops de porra....... Entre mols altres comentaris que BOMITA aquest IGNORANT I MOLTS D'ALTRES........
Aquesta és una notícia D'INVESTIGACIÓ i no lo que ens volen vendre....... La trobareu a la plana web contrainfo.cat

Valoración:6menosmas
Per Jovençà, fa mes de 7 anys

Uno que pasaba:
1- És Jovençà, no jovenca, per començar...
2- Tu què saps de sa formació que jo he rebut, des centre a nes que he anat, de si me faig es porros amb una mà o amb dues, de si ses rastes que duc són reals o si són fruit d'una imaginació espontània que ha tengut es teu pobre cervell mancat d'un poquet de sentit comú...
Què en saps tu de ses manifestacions que he anat, des crits que peg o deix de pegar...
Aquí s'única cabra és aquella que enfloca un comentari sense saber ni de què parla, ni amb qui parla, ni a quin món se troba.

"Anda calla y crece" ;)

Valoración:12menosmas
Per Lengua de cerdos, fa mes de 7 anys


A mi me da que la xareca analfabeta y extremista debe ser una cuarentona amb molta pero que molta fam... I no de menjar.
Amen de fea, debe ser muy fea.

Valoración:9menosmas
Per Bono, fa mes de 7 anys

Thor tens tota sa raó.

Valoración:-6menosmas
Per Thor, fa mes de 7 anys

Si fa no fa sempre són els mateixos desenfeinats cridaners als quals s'els hi afegeixen quatre joves imberbes i quatre "il.luminats" autòctons.

Valoración:-7menosmas
Per Jeroni, fa mes de 7 anys

Jove tu si que fas pena...i molta.
No xerris de cultura bàmbol.

Valoración:6menosmas
Per Uno que pasaba, fa mes de 7 anys

Jovenca

No hables de formación recibida , que la única que has recibido es la de la desobediencia a las normas, a todas, a odiar a todo el que no sea de tu calaña, a hacerte porros con una sola mano , a ensuciarte de pis rus rastas malolientes y a pegar gritos como cabras cuando vas a una manifestación ( fiesta mundial).

Anda crece y calla

Valoración:-3menosmas
Per Jovençà, fa mes de 7 anys

Rectific, volia dir que per defensar es gonellisme i que es mallorqui no és un dialecte des català s'ha de tenir es cap molt mal enxarxat.
Me feis pena, incults.
Gonellisme = Incultura.

Voltros sou els qui aportau el gra d'arena més gran per a la degradació de la societat balear.

Valoración:-5menosmas
Per Llengo, fa mes de 7 anys

I en Llengo de porc? Deu ser de cami?
Ja ho crec!

Valoración:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris