algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 14°
11°

PP i PSIB acorden no 'airejar' les factures de dinars i viatges del Pacte i del Govern Matas

Es farà un debat en comissió parlamentària, «global i sense detalls», sobre les despeses institucionals


Els grups parlamentaris del PP i del PSIB-PSOE han arribat a una mena de «pacte de silenci» per no treure a la llum algunes de les factures acumulades pel Govern als darrers sis anys.

Es tractaria, segons fonts d'ambdues formacions, de no «airejar» determinades despeses de dinars i viatges oficials realitzats tant per l'Executiu de Francesc Antich (1999-2003) com per l'actual Gabinet de Jaume Matas. A canvi de mantenir aquesta «discreció», els principals partits de les Illes s'han compromès a realitzar un debat «global» sobre les despeses institucionals, però sense entrar en el detall. Aquest debat es produiria demà mateix a la Comissió d'Hisenda i Pressuposts de la Cambra.

Durant aquests dos anys de legislatura, el grup del PSIB-PSOE ha denunciat «la sistemàtica ocultació de dades que estan practicant les distintes conselleries del Govern autonòmic».

Segons assegura el diputat socialista Antoni Diéguez, l'Executiu que presideix Jaume Matas es nega a facilitar informació sobre els viatges oficials i altres esdeveniments que són finançats amb doblers procedents de les arques públiques, com són dinars o còctels. Diéguez lamenta que, des que es va fer públic el cas Rasputín, els departaments del Govern es limiten a contestar amb generalitats preguntes parlamentàries presentades per escrit. Així, quan els socialistes interroguen sobre el cost dels viatges o factures de restaurants sufragades amb doblers públics, reben respostes «evasives».

Els socialistes han presentat multitud de preguntes relatives a les esmentades qüestions. Segons afirma Diéguez, només la titular de Presidència i Esports, Rosa Puig, contesta aportant qualque dada concreta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris