algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
17°

La Policia investiga l’enfonsament d’un iot de 23 metres a Portocolom

Els cossos de seguretat i Salvament hi instal·laren tanques per evitar un possible vessament de combustible a la mar

El iot estava amarrat des de dissabte. S’hi han instal·lat tanques per contenir un possible vessament.

06-11-2012 | ALEJANDRO SEPULVEDA

La Guàrdia Civil investiga el misteriós enfonsament d'un voluminós iot de 23 metres d'eslora, a primera hora d'ahir dematí, a Portocolom. El iot estava amarrat a una boia des de dissabte passat, entre el Babo i el moll comercial. Cap persona no hi prengué mal, ja que en aquell moment no hi havia ningú a bord. Això no obstant, sí que es varen vessar alguns litres (no gaire) de combustible a la mar.

La veu d'alarma es va donar a les 7.15 hores del matí. Responsables de Ports de les Illes Balears, membres del Club Nàutic de Portocolom, la Guàrdia Civil, la Policia Local i Salvament Marítim iniciaren de seguida les tasques per contenir un hipotètic vessament de combustible i instal·laren barreres anticontaminants al voltant. S'estima que el dipòsit de l'embarcació té 400 litres de capacitat i els preocupava un gran vessament. El president del Club Nàutic, Climent Garau, assegurà que cap a les 8.30 hores la situació ja estava sota control.

El capvespre, efectius del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques i del Servei Marítim de la Guàrdia Civil se submergiren per inspeccionar el casc del iot (per saber si es podrien produir noves fugides de gasoil) i investigar les causes de l'enfonsament. El batle de Felanitx, Gabriel Tauler, i el director de Ports de les Illes Balars, Antonio Deudero, també acudiren a Portocolom per seguir les investigacions.

Sospites

El iot porta bandera anglesa, es diu Calimero i -a primera vista- semblava ben conservat. Dissabte va amarrar a una boia de Portocolom i pocs dies abans l'havien revisat al port d'Alcúdia. A més, en el moment en què s'enfonsà la mar estava calmada. Aquestes circumstàncies han fet sospitar la Guàrdia Civil. És previst que avui es comenci a treballar en les tasques de reflotament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris