muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

La Policia identifica professors d’institut per una casserolada

Estudiants i professors dels instituts Ses Estacions i Arxiduc de Palma patiren un bon ensurt ahir dematí quan tornaven a classe, després de fer una casserolada de protesta contra les retallades. Agents de la UPR de la Policia Nacional aturaren i demanaren la documentació a dos dels docents, un per centre.

Miquel Guijón, professor de català de l’IES Ses Estacions, contà a dBalears que “els estudiants quedaren callats. No s’esperaven que aquesta protesta pogués ser causa de conflicte”. Afegí que cada dimecres surten amb l’altre institut a fer la casserolada i que mai no els havia passat res. “Ho feim des que ens assabentàrem de les retallades, però avui –ahir per al lector– la Policia ens ha fet aturar a la voravia de les Avingudes i ens ha demanat la documentació”. El professor relatà que els agents “ens han dit que no teníem dret a fer la protesta, perquè no n’havíem demanat permís” a Delegació del Govern. Assenyalà que “és el primer cop que ens passa. Hem pensat fer un manifest per queixar-nos d’aquesta tècnica. Volen fer-nos por, fer-nos escalivar, perquè la setmana que ve ja no sortim”.

Guijón indicà que “la protesta s’ha fet en temps de pati. Són deu minutets. Tenim les oficines d’Educació –l’edifici del passatge dels Geranis– molt a prop i el nostre objectiu era fer-nos sentir. Avui –per ahir– ho hem aconseguit”.

També avisà que en veure el que passava “hem fet entrar els estudiants als instituts”.

El professor digué que en total eren seixanta, uns quaranta docents dels dos instituts i una vintena d’alumnes de primer de Batxillerat (els de segon feien la Selectivitat). A més, contà: “Ens hem trobat amb l’altre institut a la cantonada d’Avingudes amb Marquès de la Fontsanta i d’aquí hem travessat les Avingudes i hem anat davant l’edifici d’Educació. Hem fet un poc de renou i ja, de tornada, quan érem al semàfor, els agents de la Policia ens ha aturat”.

Conseqüències

Hem volgut conèixer quines conseqüències pot tenir el fet de participar en aquesta mena de concentracions sense demanar permís. La Delegació del Govern encara no ha contestat, però fonts de la Policia afirmen que és habitual que quan hi participen més de vint persones (el que es coneix com a dret de reunió) es demani la identificació del responsable o coordinador. També diuen que normalment informen que la concentració no està permesa per no tenir autorització de la Delegació del Govern.

La feta no ha de tenir més conseqüències. Només si la protesta es repeteix moltes vegades i amb les mateixes persones es pot notificar a Delegació la identitat dels responsables. Després, es determinarà si es vol imposar una sanció  (falta administrativa) econòmica o no.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Concepte de "Orden: Vamos a hacer lo que tenemos q, fa mes de 8 anys

Plànol de la fins i tot possible nova seu del PP a Mallorca:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pl%C3%A0nol_de_la_Inquisici%C3%B3_de_Mallorca.jpg

El projecte inclouria una vinoteca, una apotecaria i la sala de detinguts per presumpte delicte de catalanisme els quals sota el reservat i secret examen de confessió voluntària a que tinguin dret d'acollir-se i un pic reconegut el mèrit quedaran a disposició del delegat de governació del gobierno del reino d'estacañola per optar a la seva rehabilitació prèvia exposició en processó pública pel procediment otorgat de dreta del CGDPJuuju-i-Cial, dirigits per un tal dívar divino.

Valoració:0menosmas
Per La segona transició, fa mes de 8 anys

"Això passa de mida,
i jo ja m'he empipat!" (Pi de la Serra)

Contra la dictadura revolta!!!
II*II

Valoració:2menosmas
Per Sí, jo hi era. I què?, fa mes de 8 anys

Ui quina poooor!

Que en diu la llei de les cacerolades i les manifestacions públiques?

Que el PP no les consent?

Encara els cou haver perdut les eleccions per una manifestació a través dels mòbils?

Valoració:1menosmas
Per mallorcaina, fa mes de 8 anys


Som mestra, adoctrinadora, independentista, (violenta, no!), renegada...tot això i molt

més. En els àngels, no hi crec!!!

Valoració:4menosmas
Per Les pistoles les duien ells, fa mes de 8 anys

Quan ja pensàvem que les protestes espontànies, les casserolades i xiulades... el conjunt de moviments i iniciatives que els ciutadans balears, procedents de diferents àmbits laborals, estem protagonitzant, passaven desapercebudes, una unitat de la Policia Nacional ha demanat que ens identificàssim com a participants en una d'aquestes protestes: sembla que fèiem massa renou ben al centre de Palma, ens veia massa gent!

Aquest breu incident, amb l'excusa que no teníem sol·licitat el permís a la Delegació del Govern, ha servit per encoratjar-nos, per demostrar-nos que l'esforç que feim i les energies que invertim en aquestes protestes no cauen en un sac foradat, sinó que són realment tan molestes com perquè qualcú dels qui manen consideri que som més perillosos que d'altres malfactors (nosaltres també ho devem ser, si tant d'interès hi posen) i s'han d'enviar les forces d'ordre públic (són així que es diuen?) per identificar els mestres que defensen l'educació pública, en lloc de manar-los altres tasques de més profit, relacionades amb la seguretat de tothom.

Ànim i coratge per continuar amb la protesta!

Valoració:8menosmas
Per el observador, fa mes de 8 anys

Esos no son profes mas bien adoctrinadores, independentistas, violentos, renegados
todo eso y mucho más pero nunca angelitos.

Valoració:-19menosmas
Per DEMOCRÀCIA?, fa mes de 8 anys

ara ja entenc als meus pares quan em parlaven de la dictadura, de Franco, de les actuacions policials...en vivo y en directo señoras y señoresssss

Valoració:3menosmas
Per mallorcaina, fa mes de 8 anys

Si això torna a passar, que ens avisin a tots els docents; segur que molts anirem voluntàriament a entregar els nostres DNI!!! A veure si seran capaços de tancar-nos a tots!!! FORA REPRESSIÓ!!! ARRUIX AQUEST DESGOVERN!!!

Valoració:5menosmas
Per klt, fa mes de 8 anys

A la delegació no es demana permis... es dona notificació de que es fará una protesta.
Pero, com has de demanar permis per fer una cosa que es el teu dret?

Valoració:8menosmas
Per Rosella, fa mes de 8 anys

Tant de bo m'equivoqui, però això no acabarà bé. La gent va molt enflabiolada i està desenganada un cop comprovat que els que "iban a haser lo que tenían que haser..." , que ho duien ben d'amagat, ho faran, però que no té res a veure amb el que prometeren en campanya.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris