nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
16°

El Parlament Europeu encarrega a la Fundació Emili Darder un càlcul de la balança fiscal de les Illes amb la UE

14-02-2014 | Jaume Balaguer.

El Parlament Europeu atorgà a la Fundació Emili Darder, dirigida per l'exsenador del PSM Pere Sampol, un finançament de 10.000 euros per a realitzar un estudi que permetrà conèixer allò que reben les Illes en inversions públiques de la Unió Europea a través dels Fons Europeus, i per altra banda, allò que paguen els ciutadans de les Illes Balears a través del pagament de tributs, com per exemple l'IVA.

La notícia es conegué en el marc de l’Assemblea General de l’Aliança Lliure Europea, el partit europeu en el qual està integrada la federació PSM-Entesa, que s'ha celebrat aquests dies a Santiago de Compostel·la.

Segons el secretari general del PSM-Entesa, Biel Barceló, “l’objectiu és conèixer el motiu pel qual les Illes reben tant poques inversions europees”, tot i que ell mateix ja avança que això ho provoca el fet que “sigui el Govern de l’Estat qui faci el repartiment de Fons Europeus entre les autonomies, i no la UE. Una vegada més, es podrà evidenciar la voluntat discriminatòria de Madrid envers les Balears”, considerà.

Nacions sense estat
El treball no només se centra en la situació de les Illes, sinó que s’ampliarà al conjunt de les comunitats de l’Estat, així com a totes les regions de Gran Bretanya i Bèlgica. Segons els nacionalistes, el fet de realitzar la investigació a tres estats que comprenen diverses nacions sense estat permetrà realitzar una àmplia comparació de totes les balances fiscals, i veure si hi ha diferències substancials de tractament entre els uns i els altres.

L’estudi estarà dirigit pel doctor en Economia i especialista en Fons Europeus, Jaume Garau. Es lliurarà el mes d’abril, abans de les Eleccions Europees, i s’editarà en català, castellà i anglès. Se’n farà una presentació al mateix Parlament Europeu.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Però encara així ens quedarem curts, perque tant els funcionaris d´administracións estatals, militars, empleats de bancs també d´àmbit nacional i empreses amb aquesta mateixa estructura fiscal, es consideren que tributen a Madrid independentment d´on visquin i treballin, la qual circumstància fa veure que aqueixa comunitat figuri com una de la que més paguen i també davalla el montant pagat per les comunitats on viuen aquests treballadors. Per tant a les Balears encara es recauden molt més doblers.

Valoración:7menosmas
Per Antelm, fa mes de 5 anys

Unas balanzas fiscals que fan de Balears una autentica colonia de l,estat central de Madrid.

Valoración:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris