cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
16°

El jutge imputa un delicte de blanqueig de doblers a Collado

L'exgestor de la Funerària ja estava acusat de malversació, suborn, prevaricació, frau a l'Administració, delicte contra Hisenda, apropiació indeguda, falsedat documental, amenaces i coaccions

El jutge instructor del cas Funerària, Manuel Vicente Penalva, va imputar ahir un delicte de blanqueig de doblers o delicte fiscal contra la Hisenda Pública l'exgerent de l'Empresa Funerària Municipal (EFM) Òscar Collado. El magistrat, amb anterioritat, ja l'havia implicat en nou delictes: malversació, suborn, frau a l'Administració, un altre delicte contra la Hisenda Pública, prevaricació, apropiació indeguda, falsedat documental, un delicte d'amenaces i un altre de coaccions.

L'exgerent és el presumpte principal responsable de les irregularitats comeses a la funerària municipal de Palma, en mans del PP, durant la legislatura passada. La causa investiga suposades irregularitats econòmiques de Collado, com la sustracció de doblers de la caixa, factures falses i cobrament de comissions en la compravenda de tombes i taüts.

Collado estava citat ahir a les 10.30 hores però va comparèixer abans als jutjats. L'exgestor, acompanyat pel seu misser, José Ignacio Herrero, testificà devers tres hores. Segons fonts judicials, el jutge havia preparat un exhaustiu qüestionari i li demanà punt per punt sobre diversos delictes que suposadament hauria comès i per les declaracions dels altres testimonis i imputats que l'incriminen en la causa. A la sortida del jutjats, l'exgerent digué: "M'he reiterat en les meves declaracions anteriors i he contestat totes les preguntes del jutge". A més, afegí que "ara és ell qui té la darrera paraula".

Un informe de la UDICO

D'altres fonts, emperò, asseguren que Collado es va negar a contestar les preguntes relacionades amb un informe que agents de la Policia Nacional de la UDICO haurien entregat al jutge i que tracta d'uns doblers que Collado, presumptament, hauria cobrat. Els agents que formen part de la brigada de la Policia Judicial estan especialitzats en blanqueig de doblers. Collado s'hauria negat a contestar aquestes preguntes. Herrero, el seu misser, hauria al·legat que no ha tingut temps material suficient per revisar el document. L'informe va ser presentat despús-ahir a les parts i consta d'unes vuitanta pàgines. Collado hauria dit que de seguida que tingui constància del que diu l'escrit demanarà per tornar a comparèixer de manera voluntària per respondre les qüestions pertinents. L'exgestor de la funerària de Palma digué, a més, que pot justificar l'increment del seu patrimoni.

Despeses

El jutge també li va preguntar per l'adquisició d'un Ford Mercury importat per 6,5 milions de les antigues pessetes i Collado respongué que era necessari per si s'hagués mort algun cap d'Estat en una visita a Mallorca. També l'interrogà sobre la compra injustificada i voluminosa de taüts de la marca Lugo. L'exgerent digué que ho va fer en previsió que a Palma pogués passar una catàstrofe com la caiguda d'un avió o un incendi. El magistrat l'acusà d'haver malgastat en nou anys 210.000 euros en restaurants de luxe i d'haver pagat per un dinar de cap de setmana -no oficial- 4.879 euros.

Amés, hi hagué altres despeses a les quals féu referència, com un tiquet d'un cap de setmana a l'hotel Ars de Barcelona per a ell i la seva dona per 1.400 euros. El magistrat també l'instà a justificar que hagués gastat l'any 2005 despeses facturades a l'EFM per 20.000 € en menjar i 44.000 en viatges.

Per altra banda, Collado negà que hagi rebut entre 42.000 i 87.000 € en efectiu com a suborns. Tampoc no va admetre la falsificació, alteració i manipulació de factures de l'EFM per 48.000 €, i en reiterà la innocència quan el jutge li preguntà si havia amenaçat G.R. amb arruinar-li la vida.

L'exgerent de l'EFM va passar dues setmanes a la presó el 2009 fins que sortí en llibertat sota fiança de 100.000 €. El jutge també dictà en contra seva una fiança civil ampliada a 325.000 euros.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per lladres, fa mes de 9 anys
"de tal palo tal astilla" i el seu fill (lladre també), tan tranquil al seu apartament en primera línia a Sa Colònia que no sé com l'haurà pagat.
Valoración:2menosmas
Per CAJA DE PREVISIÓN, fa mes de 9 anys
Aquest bergant ja VA DEMOSTRAR QU´ERA UN XORIç, QUAN FEIA D´AGENT D´ASSEGURANCES.cOLLADO: T´EN RECORDES DEL SAQUEIG QUE VARES FER A CAJA DE PREVISION?
Valoración:0menosmas
Per CATALÀ ÚNIC IDIOMA OFICIAL!, fa mes de 9 anys
El cartell de la foto demostra el nivell de ridiculesa a què es pot arribar amb el bilingüisme.
Valoración:8menosmas
Per CATALÀ UNIC IDIOMA OFICIAL!, fa mes de 9 anys
El cartell de la foto demostra el nivell de ridiculesa a què es pot arribar amb el bilingüisme.
Valoración:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris