nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
21°

“El PP va oferir càrrecs als regidors de Manacor perquè fessin costat a Bauzá”

La primera tinent de batle, Catalina Riera, no especifica si eren institucionals o de partit. Acusa el cap de l’Executiu d’haver volgut pegar “un cop d’estat”

25130

Les suposades ofertes no haurien sortit de la boca de Bauzá, sinó d'altres dirigents.

19-12-2016A.B.

Nova mostra de la tensa situació al si del PP. Catalina Riera, primera tinent de batle i mà dreta d’Antoni Pastor, revelà ahir que la direcció del partit “oferí càrrecs” als regidors de Manacor amb la intenció que abandonassin Pastor i fessin costat a José Ramón Bauzá. “Així em consta”, hi insistí Riera, que, això no obstant, desconeix si els “càrrecs” oferits eren públics o de partit.

La primera tinent de batle detallà que les ofertes no s’haurien fet en la famosa reunió que tingué lloc a la seu del PP de Palma el 15 de juny i a la qual assistiren el president del Govern en persona i el secretari general del PP, Miquel Vidal, sinó als regidors “per separat”. Cal assenyalar també que les “ofertes” no haurien sortit de la boca de Bauzá, sinó d’altres dirigents populars.

Segons Riera, Bauzá va intentar pegar “un cop d’estat” a l’Ajuntament de Manacor. Pugnà perquè els regidors de Pastor abandonassin el batle i passassin al bàndol pro Bauzá. Amb aquestes revelacions, la mà dreta de Pastor respon a les acusacions que va fer dilluns Antoni Sureda, el president de la gestora del PP de Manacor,  en què acusà la primera vara de tenir “segrestada” la veu del PP a l’Ajuntament. Riera va sentenciar que és José Ramón Bauzá qui  mirà de “segrestar” el Consistori.

La reunió del 15 de juny fou  convocada a la seu del PP de Palma per l’entorn de Bauzá. A més del president i del secretari general, hi assistiren quatre edils de Manacor. Riera afegí que, en aquella trobada, el PP va assegurar als edils que havia fermat acords amb els altres partits (cal pensar que amb ALM i AIPC) i que tenien els suports necessaris per fer caure Pastor. Dels quatre regidors que varen anar a l’encontre -Antoni Sureda, Maria Magdalena Sureda, Mari Bover i Cristina Matamalas–, sols el primer es decidí per Bauzá. La resta continuen lleials a Pastor.

Els altres tres regidors convidats –Sebastiana Sureda, Francisca Rufiandis i Roberto Flores– ni tan sols hi acudiren. És sabut que AIPC i ALM han fet costat a Pastor.

Disciplina  de vot

Riera es va referir, a més, al fet que els tres edils partidaris de Bauzá (Antoni Sureda, Antoni Servera i Llorenç Bosch) es desmarcassin del grup municipal popular, en el ple de dilluns, i s’abstinguessin en tots els punts. “Eren temes de gestió del municipi, sense cap implicació ideològica”, recalcà, i els reclamà explicacions. Riera, així mateix, es pregunta si el Comitè de Drets i Garanties “actuarà amb la mateixa celeritat i contundència com ho féu contra Pastor” quan, al Parlament, votà a favor de la llengua. La mà dreta de Pastor observà que Pedro Rosselló, membre del Comitè de Drets i Garanties, assistí al ple de dilluns.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Guillempr, fa mes de 7 anys

Crec que l'etnocida d'en Bauçà no sap on s'ha ficat.

Valoració:5menosmas
Per POBLE, fa mes de 7 anys

Jo en sé un de Mallorca governat pel PP que sembla que no podran acabar la legislatura, però prefereixo no parlar-ne, vorem que passa al final i si es trenca el concens.

Valoració:1menosmas
Per Fila prima, fa mes de 7 anys

Hi ha un altre poble que abans acabi l'estiu el PePe no governarà, quin és . . . ?

Valoració:8menosmas
Per Rafel, fa mes de 7 anys

Com que està ben clar que per un càrrec els del PP fan bord l'idioma dels seus avantpassats, idò clar, que els hi ofereixen càrrecs.

Valoració:5menosmas
Per Rafel, fa mes de 7 anys

Poderoso caballero es don Dinero.

Valoració:4menosmas
Per Foraviler, fa mes de 7 anys

Me fa gràcia que siguin els propis membres o ex membres del PP qui acusin a Bauzà de dictador. Ja no es cap secret que Bauzà actua de forma arbitrària, que fa el que vol dins el partit i al Govern, massa rumors en totes direccions corren sobre això, que en definitiva es autoritari. I em sembla que per setembre es veurà encara més clar, està dispost a governar al límit de la legalitat, o fins i tot passar la ratlla si es necessari. Vol que la societat faci el que ell digui, per les bones o per la força.

Valoració:15menosmas
Per Tomeu, fa mes de 7 anys

Visca Manacor!
Poble de collons closos que no es ven a cap torrapipes invasor desembarcat a Mallorca!
Visca Mallorca!
Visca la llengua catalana!

Valoració:20menosmas
Per Antonina, fa mes de 7 anys

És molt divertit com s'estan beatificant en Pastor i els regidors que l'han secundat per aquesta "rebel·lió". Tots sabem, i ells els primers, que si li haguessin donat a en Pastor (i l'any passat a en Font) els càrrecs que demanaven no piularien, votarien contra el català i contra el que fes falta. Ara pareix que tenen una ètica i que tenen conviccions "regionalistes". A parer meu el que tenen són interessos no satisfets perquè la màquina clientelar del pp ha deixat de fer-los els favors que esperaven.

Valoració:-11menosmas
Per Rappel Bosch, fa mes de 7 anys

En Bauzá i el seu codi ètic, és a dir, la seva falta de ètica...

Valoració:29menosmas
Per Patricia Roman, fa mes de 7 anys

Aquesta és la transparència que prometia Bauzá. Ell ens va mentir per activa i per passiva i si no recordeu el recent cas sobre el seu patrimoni i les seves empreses.
Quin personal!!! No sé que farem si això dura 3 anys més.

Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris