cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

“No he fet dinars el cap de setmana a càrrec d'EFM”

Diu que ser vicepresidenta de l'organització mundial del sector funerari motivà el seu polèmic viatge a Chicago

Marina Sans ahir als passadissos dels jutjats.

25-05-2010 | Ferran Aguiló(Jaume Morey.)

La regidora del PP a Cort Marina Sans, imputada en el cas Funerària, declarà ahir passades les dotze del migdia davant el jutge instructor Manuel Penalva en relació a una nova tanda de dinars "institucionals", que comportaren una despesa important a l'Empresa Funerària Municipal (EFM). Sans, que en la darrera legislatura era la presidenta de l'EFM, negà que hagués "realitzat cap dinar en cap de setmana a càrrec de la funerària" i insistí que "és una informació totalment errònia".

Un informe de l'actual gerent de l'EFM en relació a les despeses de 2006 reflecteix que es carregaren diversos dinars amb el nom de Sans a quatre restaurants per un import superior a 900 euros. Durant el 2005, també es pagaren amb fons de l'EFM 722 euros en dinars fets el cap de setmana en un restaurant i en una marisqueria de la zona marítima de Palma.

Així mateix, el magistrat li preguntà en relació a altres despeses en menjars, aquest cop a Madrid. La regidora, representada pel misser Rafel Perera, es justificà dient que "quan anava a Madrid sempre eren convidats per l'empresa funerària de l'M30 i que en alguna ocasió eren els de l'EFM els qui pagaven". Afegí que quan això passava ella "pagava com a presidenta" i eren despeses de "representació". Digué que signava els tiquets i que els passava a l'exgerent Òscar Collado. Afegí que això passà en poques ocasions, perquè normalment Collado acudia als àpats i es "feia càrrec de les factures". Dins la sala mostraren a la regidora un d'aquests comptes amb el seu nom. Afirmà: "No és la meva signatura, no sé qui hi ha posat 'Sra. Sans' i no sé si algú m'intenta imputar algun dinar al qual no he assistit, però la signatura no és meva".

En relació a les despeses, el jutge li demanà si considerava raonable gastar-se més de 50.000 euros de doblers públics en menjars. Sans contestà que "depèn de la representació" i apuntà que aquestes no es varen escollir, sinó que "arribaren del mandat anterior".

Representació internacional
Sans afirmà que quan accedí al càrrec es va trobar que "era presidenta a nivell estatal de les empreses funeràries, i internacionalment era la vicepresidenta de FIAT IFTA", organització mundial d'empreses del sector. Apuntà que aquests càrrecs l'obligaven a realitzar "dinars i despeses de representació", i que aquest càrrec internacional "fou el motiu del seu viatge a Chicago".

Sans, imputada per un presumpte delicte de malversació, és el segon cop que declara davant el jutge Penalva. Ahir també estaven citats el principal imputat i exgerent de l'EFM, Òscar Collado, la seva dona -també imputada-, i diversos testimonis. El cas Funerària investiga irregularitats en la gestió de l'empresa pública.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josetxo, fa mes de 8 anys
Curiós, que en Perea sigui l'advocat de tots els corruptes. Podria baratar el cartell del seu despatx per "S'tén només als corruptes del PP. Tancat pels altres assumptes"
Valoración:1menosmas
Per extermini de rates tragineres, fa mes de 8 anys
En Perera deu tenir una feinada. En el fons, i molt en el fons, me fa pena, perque en aquest pas no s'arribarà a jubilar mai.
Valoración:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris