cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Mor el president del Consultiu als 93 anys

La defunció de Miquel Coll Carreras podria acabar ara amb la majoria conservadora que encara regeix aquesta institució

El president del Consell Consultiu de Balears, Miquel Coll Carreras (Maó, 1915), morí ahir a Palma als 93 anys de vida, un mes i mig després d’haver expressat el seu desig de deixar el càrrec per motius d’edat i de salut. El jurista Rafel Perera el substituirà de manera provisional en el càrrec.

Considerat un dels juristes més prestiogiosos de Balears, Coll Carreras era un dels missers més veterans de l’Arxipèlag i serà recordat, sobretot, com el cap dels Advocats de l’Estat de Balears, una tasca que va desenvolupar durant 43 anys seguits.

El fins ara president de Consell Consultiu es llicencià en Dret per la Universitat de Saragossa, ingressà al cos d’advocats de l’Estat en 1942 i es col·legià a la institució representativa dels missers de les Illes Balears dos anys després, en 1944.

Ahir Perera, que el rellevarà com a president en funcions, recordà que Coll Carreras era "un jurista exemplar, amb una gran memòria i una increïble capacitat intel·lectual". Malgrat la seva avançada edat, Miquel Coll "ens sorprenia a tots els juristes del Consell cada dia», apuntà Perera.

Coll Carreras patí el pitjor revés de la seva carrera professional l’any passat, quan el jutge del cas Andratx l’imputà en l’operació Voramar i alguns membres del Consultiu li demanaren la dimissió per preservar el bon nom de la institució.

Tanmateix, ell es mantingué en el càrrec negant-se a dimitir i defensat la seva innocència. Finalment, el jutge arxivà la causa que havia obert contra ell. La defunció de Miquel Coll Carreras deixa ara una vacant important al Consell Consultiu de Balears, ja que molt fàcilment podria suposar la pèrdua de la «majoria conservadora» en aquesta institució.

La renovació
Fins ara hi havia quatre juristes membres del Consultiu que es consideraven "lligats" al PP, tres al PSIB i un a UM. Tots ells, escollits pel Govern i el Parlament quan Jaume Matas encara era president.

Ara el Parlament ha d’escollir un nou membre sorgit del consens a la cambra. Tanmateix, alguns sectors del Consell Consultiu aposten per emprendre la renovació definitiva de la institució, pendent des de fa més d’un any.

No només cal una renovar la majoria dels juristes que en formen part, sinó que ja fa mesos que el Parlament es va comprometre a elaborar la nova llei que regirà el Consell Consultiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris