cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

Miquel Ramis admet que facilità els documents del cas Bitel a Jaume Matas

L'exconseller de Medi Ambient diu que les administracions s'intercanviaven els papers

L'exconseller de Medi Ambient del darrer Govern del Partit Popular, Miquel Ramis, admeté ahir que va ser ell mateix qui facilità els documents de l'anomenat cas Bitel a l'expresident Jaume Matas. Ramis tingué accés a aquests papers mitjançant l'exdirector general d'Ordenació del Territori, Cristòfol Huguet. Miquel Ramis declarà ahir davant del titular d'instrucció número 9 de Palma que investiga el presumpte cas d'espionatge informàtic, la víctima del qual hauria estat el president de la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca, el socialista Francesc Quetglas, en la passada legislatura.

No obstant això, l'extitular de Medi Ambient no sapigué explicar com havien arribat aquests documents a Huguet. «En aquell moment s'estaven elaborant les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT) i hi havia una ingent quantitat de documentació que s'estava manejant. Dins aquesta, efectivament el mes de setembre (de 1998) varen tenir coneixement d'unes directrius que havia elaborat el Consell Insular per redactar el Pla Territorial de Mallorca». Miquel Ramis afegí que «és impossible saber com arribaren, perquè era una pràctica habitual l'intercanvi de documentació entre totes les administracions que en aquell moment tenien competències en territori». L'exconseller qualificà aquests textos com de caire quasi filosòfic, sense grans concrecions.

Huguet, per la seva part, ja prestà declaració davant el jutge en novembre i assegurà que no recordava com havien arribat a les seves mans els documents. Ramis acusà els partits que en aquell moment estaven a l'oposició i que ara formen el Govern de Progrés, de desenvolupar un doble discurs: «Ens deien que les DOT eren un desastre i després en aquests documents assenyalaven que eren fantàstiques».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris