nubes rotas
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
17°

L’ocupació de la UIB enceta la vaga d’avui

Desenes d’estudiants es tanquen a la Facultat d’Educació com a acte previ a la manifestació, que té lloc al matí

AppleMark

28-02-2012 | Ferran Aguiló

Més de 14.000 estudiants de la UIB i entorn de 31.000 joves d'instituts de Secundària de totes les Illes estan cridats avui a fer vaga. El motiu no és cap altre que rebutjar les retallades en el sector educatiu imposades per l'actual Govern balear; concretament, per Rafel Bosch, conseller d'Educació.

La jornada de protestes, però, ja s'inicià ahir migdia amb l'ocupació simbòlica de la Facultat d'Educació de la UIB. Prop de 60 estudiants es manifestaren pel campus universitari i passaren per la Facultat de Filosofia i Lletres, la de Ciències i pel rectorat de Son Lladó, fins a arribar a Educació. La cercavila pel campus era encapçalada per una petita carrossa amb forma d'excrement, que el Grup Avaria els cedí després d'haver-la emprada a la protesta contra Iñaki Urdangarin, davant els jutjats de l'avinguda d'Alemanya dissabte.

Un pic allà, accediren al hall de la facultat i la donaren per ocupada. Els manifestants, membres de l'Assemblea de la Comunitat Universitària, deixaren en terra les motxilles i sacs de dormir i començaren a muntar les tendes de campanya. Del trespol nasqueren així una desena de xampinyons de colors, la majoria de marca Quechua, on els okupes passaren la nit. Entre ells hi havia membres del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), del col·lectiu En Lluita, simpatitzants del 15-M i d'un ampli espectre més d'entitats.

A més, la tancada a l'edifici d'Educació fou retransmesa en directe per dos mitjans d'informació alternativa: La web Contrainfo.cat i l'emissora lliure Ràdio 77, que emeté des d'un improvisada taula de so a l'entrada del centre. Els activistes universitaris acabaren de perfilar ahir vespre els piquets informatius d'avui dematí.

Protestes des de les 8.00 h

Els piquets s'activaran poc abans de les 8.00 hores del matí i afectaran tant l'estació del metro com els accessos al campus per carretera. Fonts del Rectorat asseguraren ahir que la UIB no reforçarà la seguretat per a la jornada de vaga d'avui, ja que confien que els piquets siguin exclusivament "informatius". De fet, representants del Rectorat i de l'Assemblea es reuniren la setmana passada per acordar uns mínims comuns sobre la vaga d'avui.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per indignat, fa mes de 7 anys

Poques ganes de fe feina tenen aquexos... mes esudiar i menys vages . Percert, que respetin els que si volen fer clase no cridant com a locus.

Valoración:-20menosmas
Per Moe, fa mes de 7 anys

Tot i que és totalment legítim que vulguin fer vaga degut a les retallades en educació, trob que el que haurien de fer és anar més a classe, estudiar, intentar destacar i, una vegada hagin fet això, ja protestaran per la poca decència d'aquesta educació que tenim.
Només això pot arribar a fer obrir els ulls a polítics i altre casta de gent que pensa que estudiar i culturitzar-se són una pèrdua de temps i que donen més valors als doblers que a cap altra cosa. Malauradament, una acampada o una vaga que molta gent no seguirà (s'ha de ser sincer, no serà un èxit de masses) no els hi farà veure la llum.
Estudiau, vosaltres que podeu i canviau el món, i sobretot les Illes, que és més que necessari. Que no tothom ha tengut l'oportunitat que vosaltres teniu de fer-ho.

Valoración:-11menosmas
Per Rafa, fa mes de 7 anys

¿ Es muy relevante para la noticia la marca de los "xampinyons de colors"?
¿Espacio patrocinado por Decathlon?

Valoración:1menosmas
Per Garrotillo, fa mes de 7 anys

En NApoleon Rodriguez a "sitiat" la UIB.... sin complejos, si senyor!

Valoración:2menosmas
Per Joanet Alonso, fa mes de 7 anys

Anims!

Teniu molt a guanyar i el que podiau perdre aquest nou govern ja us ho ha llevat.

Valoración:24menosmas
Per Coll de Panissards, fa mes de 7 anys

Els menors d'edat, si són detinguts, no poden declarar sense la presència dels seus pares.

Valoración:37menosmas
Per ads, fa mes de 7 anys

Molts d'ànims i endavant!!!

Valoración:49menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris