nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 25°
28°

“Maria Antònia m'entregà en el cotxe oficial 300.000 € per comprar el 50% de Vídeo U”

Nadal afirma que l'expresidenta del Parlament li entregà els doblers en efectiu i que li digué que “havien de cercar gent propera a UM” per a l'operació. Afegí que Miquel Sard “és el meu testaferro i crec que Víctor García és el d'ella”

Miquel Nadal, ahir a la sortida dels jutjats.

26-02-2010 | Ferran Aguiló(P. Bota.)

Miquel Nadal afirmà ahir dematí davant el jutge del cas Maquillatge que la fins ara presidenta del Parlament i expresidenta del Consell de Mallorca li "va entregar 300.000 euros en efectiu d'UM per a la compra del 50% de Vídeo U". Nadal afegí que Munar li donà aquests doblers "dins un cotxe oficial" camí d'Inca a Palma i, a preguntes del magistrat, respongué que "no sé si eren diners negres".

Qui fou número 2 de Munar, exvicepresident del Consell, exconseller de Turisme i cap de llista d'UM per a la batlia de Palma afirmà que a UM "estàvem interessats a obtenir un mitjà de comunicació que no fos contrari, simpatitzant. No es pretenia obtenir-ne benefici econòmic", va apuntar.
Els fets es remunten a mitjan 2004, quan el directiu de Vídeo U Miquel Oliver es reuní amb Nadal per explicar-li la situació de les seves empreses i poder treballar amb el Consell. Poc després, el bufet d'advocats d'Emili Gené i Joan Font organitzà un altre dinar en el qual es plantejà la possibilitat d'adquirir accions de la productora.

Una operació interessant

Nadal va "consultar" l'operació amb Munar "per saber si podria ser interessant comprar-ne accions" i la presidenta va dir que "s'havia de cercar gent propera a Unió Mallorquina" per tirar-ho endavant. El 22 de novembre de 2004, el cosí de l'esposa de Nadal, Miquel Sard, "i una persona que llavors no coneixia i que va ser designada per Maria Antònia Munar, Víctor García", varen comprar cadascun gairebé un 25% de Vídeo U i de la societat Bahía Difusión, afirmà Nadal. Indicà que el pagament "es va fer en metàl·lic, 300.000 euros d'UM", i al seu despatx. L'objectiu era aconseguir una llicència -freqüència- de televisió propera a UM, però no s'assolí. El polític volgué assumir la responsabilitat pel pagament en nom d'UM. També digué que "les relacions entre Vídeo U i UM" sempre les ha duites ell amb Oliver i assenyalà que tant ell com Munar "segurament votaren a favor de subvencions a benefici de Vídeo U".

Testaferro

Així mateix, Nadal reconegué que el 18 de gener passat, després que Oliver declaràs davant el jutge, li va telefonar i mantingueren una reunió al seu despatx de l'edifici de Minaco. Digué que allà Oliver es va mostrar "preocupat per dues subvencions de 2004" a Vídeo U per realitzar el programa de ràdio "Temps d'Esport per 120.000 euros". Apuntà que fins a la reunió "no tenia coneixement que no s'hagués emès" i que "per això comparesc i n'assumesc la responsabilitat".

Afirmà, a més, que durant la campanya electoral de 2007 a la batlia de Palma varen utilitzar els serveis de Vídeo U sense que s'hagin pagat i que la productora en diversos moments des del 2004 va contractar, a petició d'UM, gent afí al partit. Miquel Nadal sortí en defensa de Miquel Sard, cosí de la seva dona, i apuntà que "no ha participat en res més que haver prestat el seu nom" i afegí que Sard "era el meu testaferro" i Víctor García "crec que l'era de la senyora Munar".

La xarxa de Nadal

Miquel Nadal, en la seva declaració d'ahir al Jutjat, reconegué que l'any 2006 es va crear a UM Palma un grup de col·laboradors, anomenats "la Xarxa". L'expresident d'UM explicà que era l'exconseller d'Esports Mateu Cañellas qui dirigia aquest grup de gent i manté que Miquel Oliver en coneixia l'existència. Nadal assegurà que no duia el dia a dia de la contractació i que no podria dir quines eren les persones que es contractaren per Vídeo U en aquesta anomenada Xarxa.

Ara bé, Nadal vol assumir la responsabilitat total, íntegra i absoluta de qualsevol contractació que es fes, ja que ell era el candidat. En aquest mateix sentit, qui fins ara ha estat regidor d'UM a Cort assumeix també la responsabilitat de qualsevol contractació que es fes en els pobles. Declarà que "creu que són 14 persones". Interrogat sobre qui era el responsable econòmic de la campanya electoral, Nadal afirmà que no n'estava del tot segur, però que creia recordar que era Miquel Àngel Flaquer, aleshores tresorer d'Unió Mallorquina.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per En Miquelet, fa mes de 9 anys
Molt interessant l'aportació de 'caiguda d'UM': 'Són veritables nuclis carregats d'una certa ràbia continguda per la por a perdre el poder, on s'atempta de continu contra la convivència i les bones relacions socials'.
Però escolta: això és la definició més semblant dels pobles on governa el PP i el seu sectarisme. No entenc com carregues contra UM i no ets capaç de criticar el mateix que fa el PP a moltes més poblacions de Mallorca.
Valoración:0menosmas
Per Alexis, fa mes de 9 anys
Y para cuando se investigara la relacion de Munar con todos los grandes medios de comunicacion de Mallorca,incluido la empresa editora de este diario??.En un reciente programa de IB3 L'amo en Pere se deshizo en elogios hacia la princesa ,ahora caida...Investigacion ya mismo.
Valoración:1menosmas
Per caiguda d'UM, fa mes de 9 anys
Els batles d'UM haurien de fer una profunda reflexió perquè és d'on prové tota la porqueria uemita. MUNAR i PASCUAL són els pares fundadors d'aquesta porqueria, dos cacics vinguts dels dos municipis més petits de l'illa, Costitx i Ariany, i que han omplert d'escombraries tot al seu pas. Van arribar a la política des del no-res i se'n van amb una riquesa que no han pogut mai fer des d'una nòmina. A més de tot el que se'ls imputa ara, també si pot sumar tot el que van deixar enrere, després de 28 anys sense amollar la vara als seus ajuntament. Són pobles on es respira un aire enrarit, totalitari, fanàtic, on han matat la bona relació entre els ciutadans volent demonitzar i/o destruir a tots els que no són de la seva corda o no pensen com ells. No cap a dins els seus excloents caps la pluralitat, el pensar distint, el tenir altres opcions polítiques o ideològiques. Governen només per als seus a força de favors i menyspreen a tots els altres sense tenir en compte per res les seves peticions i/o opinions. Són veritables nuclis carregats d'una certa ràbia continguda per la por a perdre el poder, on s'atempta de continu contra la convivència i les bones relacions socials, i amb un intervencionisme fora mida i fora de tota lògica que fa impossible una vertadera participació ciutadana en llibertat, nascuda des de les seves bases així com la pròpia integració social. La seva política clientelar i absurda ha sembrat per tot arreu d'aquestes males herbes a dins la part forana. UM hauria de desaparèixer per a poder tornar a la normalitat democràtica, que alguns pobles, com els esmentats ni han conegut. Juguen amb les seves gents a força d'enganys i mentides per a poder seguir estant en el poder. I amb els actuals més del mateix o pitjor, ho duen dins la sang dins els seus gens. Per tant aquí no hi ha congrés que valgui.
Valoración:1menosmas
Per ·, fa mes de 9 anys
I na Munar és la Presidenta d'HONOR d'UM? D'HONOR...? Vaja, vaja, fa mal contestar a en Joaquín Leguina...
Valoración:3menosmas
Per Erradicació d'UM, fa mes de 9 anys
En aquestes altures és impossible poder pensar en un partit de centre i nacionalista: els mafiosos-impresentables d'UM s'ho han carregat tot! I a més, quina alternativa mos queda? El PP, també ple de corruptes "declarats" i "no declarats" (el temps ho dirà)? El PSOE, amb el ridícul que està fent darrerament? I ja no sé que pensar de PSM, ERC, EU, etc.
El panorama polític és totalment decebedor: les pròximes eleccions se presenten complicades.
Valoración:4menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys
Toni, l'article que cites de Melià és un article perfectament parit i vigent.

Aquí no hi ha més passarell que els que es pensen que no són manipulats i ho són de totes totes. Però tampoc els agradaria despertar del somin perquè es quedarien sense cadira i mai de la vida en podran tenir cap de tan confortable que la que ara encalenteixen.

Valoración:-1menosmas
Per Toni, fa mes de 9 anys
Això va pels que semblau angelets del bon jesuset i pensau que es pot concebre una UM "incorrupta". El vostre estimat Sr.Melià un parell de setmanes abans de fer-se càrrec d'aquesta organització (que a Itàlia tendria un nom ben posat) va afirmar a un article publicat a aquest diari que el principal problema del nostre país era "la judicialització de la vida política".
Passarellets...
Valoración:-3menosmas
Per A tots a la presó, fa mes de 9 anys
Confirm que ets un mentider. He mirat l'article de Balutxo i, efectivament, renyava les JERC per no haver dit ni fet res amb la corrupció d'Espanya i, en canvi, posar en pràctica allò que reclamaven Antonio Alemany i Jiménez Lossantos! Dels fiscals, en cotnra del que dius tu, ni en parlava, però sí de no mesclar el poder polític i el judicial; un fet essencial dels demòcrates!
Valoración:7menosmas
Per JRBS, fa mes de 9 anys
Estic ben d'acord que UM es necessaria, jo diria que un partit de centre NACIONALISTA es necessari, imprescindible, agradi o no, PERÒ NO AMB NADALS, VICENS I GENT QUE REALMENT NO ESTIMA EL PARTIT NI LA SEVA RAÓ DE SER-HI. No es pot anar endavant sense reconeixer els pròpis errors. Esper qualque cosa de Malià.
Valoración:7menosmas
Per Toni, fa mes de 9 anys
Amic Mallorquí, ara hem de fer feina com mai hem fet. La crisi econòmica que patim exigeix responsabilitat. No podem deixar el País en mans d'incompetents. Hem d'agafar la senda de la ideologia, hem de demostrar lo molt que valem, hem de demostrar al País que UM és necessària, imprescindible.

Valoración:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris