cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Bauzá es refugia a Escorca per evitar la marea verda a la Nit de l'Art

Fa dos anys els indignats 'assaltaren' Bauzá enmig de la Nit de l'Art.

P. BOTA

El president del Govern, José Ramón Bauzá, no ha assistit a l'obertura oficial de l'any acadèmic 2013-14 que s'ha celebrat aquest migdia al campus universitari de la carretera de Valldemossa. El cap del Govern farà el mateix amb la Nit de l'Art, i segons han confirmat fonts de Presidència, té previst assistur a una reunió de la Junta local del partit, a Escorca. La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, tampoc assistirà a la Nit de l'Art i tampoc ho farà el secretari autonòmic, Guillem Estarellas. L'únic representant del Govern a la Nit de l'Art serà el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Antoni Vera.

Tot i estar prevista la seva assistència fins el darrer moment, finalment Bauzá ha decidit no desplaçar-se fins a la seu de la UIB, potser per evitar així les protestes de la marea verda i de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública, davant Son Lledó.

L'Executiu s'ha esforçat a trasmetre el missatge que el curs escolar havia començat amb normalitat, des de l'inici de la vaga indefinida a l'ensenyament, i abans fins i tot que aquesta començàs a caminar el passat dilluns, 16 de setembre. Ara però, sembla demostrat que l'aturada i les mobilitzacions de docents i famílies -a més d'altres col·lectius com inspectors i directors- obliguen a canviar el guió de Bauzá i el seu Govern, almenys pel que fa a la previsió de la seva agenda oficial. 

Talment com el president, la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, no ha presidit l'acte solemne que començarà en pocs minuts a la Universitat.

La Nit de l'Art
Justament avui se celebra a Palma la Nit de l'Art, moment en el qual molts expositors i artistes aprofiten per treure els seus treballs a una exposició nocturna, caracteritzada per les portes obertes i l'ambient al carrer. Fins ara els representants públics aprofitaven per a passejar per l'esdeveniment entre els seus conciutadans, gaudint de la vetllada. Però la tensió generada pel conflicte educatiu podria canviar també aquest protocol.

Fins el moment, cap membre de l'Executiu autonòmic ha confirmat la seva assistència a cap acte de la Nit de l'Art, tret del cas de la consellera de Família i Serveis Socials, Sandra Fernández. La consellera obrirà segons la previsió una mostra que s'organitza a la mateixa seu de la seva Conselleria, a la plaça Drassanes, a les 20 hores.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per No tenim govern, fa mes de 7 anys

Home covard, vaja, un cagat

Valoració:2menosmas
Per No tenim govern, fa mes de 7 anys

Home covard, vaja, un cagat

Valoració:2menosmas
Per Coordinada Copulativa, fa mes de 7 anys

Molta gomina pels cabells i poca neurona dins el capet.

Valoració:8menosmas
Per ||*||, fa mes de 7 anys

La lluita de l'ensenyament al Principat no es fa amb camisetes verdes; abans que a Madrid sortissin aquestes, els compatriotes continentals ja en duien de grogues. Per què, aquí, a la Catalunya insular, ens hem estimat més de seguir els espanyols que no els nostres connacionals?

Valoració:6menosmas
Per tanmateix, fa mes de 7 anys

A mem si fotrà per avall en esser en es "Salt de la Bella Dona"

Valoració:9menosmas
Per ||*||, fa mes de 7 anys

La lluita de l'ensenyament al Principat no es fa amb camisetes verdes; abans que a Madrid sortíssin aquestes, els compatriotes continentals ja en duien de grogues. Per què, aquí, a la Catalunya insular, ens hem estimat més de seguir els espanyols que no els nostres connacionals?

Valoració:2menosmas
Per tanmateix, fa mes de 7 anys

Joan, si vols escriure en mallorquí me pareix perfecte i ningú t'ho pot recriminar: empra s'article balear, ses conjugacions verbals peculiars i paraules pròpies. Agafa es llibres d'ortografia de l'il·lustre filòleg Francesc de Borja Moll, però no t'inventis això que fas servir, perquè no té ni cap ni peus.
Jo també me'n vaig de "vacacions", es dematí "beren", no he fet es "servici" militar, de vegades empr una "granera" per fer net, però aixó no és donar suport a ses paraules que un dia digué s'analfabet que ens governa sinó posar de manifest sa riquesa i diversitat de sa nostra llengua que és es català.

Valoració:11menosmas
Per un padre, fa mes de 7 anys

Veo que el sistema educativo esta viviendo un cambio sustancial, como consecuencia de una mayoria silenciosa, demócrata y sin complejos, cosa que crispa a una minoria intransigente, que lo único que hace es berrear en la calle y adoctrinar en las aulas.

Valoració:-7menosmas
Per MARBOSCH, fa mes de 7 anys

El millor de tot és que ha d'anar protegit per la guardia civil, QUE VAN DE VERD!!!!!

Per cert, Joan, jo em veig incapaç d'entendre el que escrius, segur que has pres el medicament així com toca?

Valoració:15menosmas
Per Joan, fa mes de 7 anys

¡AXÒ QU'ÊS, EDUCACIÓ O MANIPULACIÓ???.

Señós professós, STEI, CCOO y demés, recapacitau d'una vegada, sa vostra actuació es perjudicial p'ets alumnes, élls no ténen sa cupa y son es qu'estan pagand sa vostra huelga sauvatje.

Per una educació digne y de calidat, basta ja de provocacions y amenassas, es nostros fiys ténen es drêt d'essê enseñads emb educació y cultura, no a basse de huelgas per part d'uns professós qu'emb aquesta actitud provocadora estàn manipulant es drêt d'educació dins es centros escòlas, enseñand a n'ets alumnes a manifestarsê derrera unas pancartas per du endevant sas sévas reivindicacions, diguent qu'es contra sas reteyadas, cuand lo que vertadérament lis preocupa es sa pèrdua d'hòras lectivas emb català.

No veys qu'emb aquestas actuacions esteys provocand es retxas de mols de pares y alumnes cap a n'es professós , uns pares que ja veuen emb voltros una amenassa sería per s'educació d'es nostros fiys.

Si el Réy Jaume I tornàs vos diría: ¡¡¡Vergoña cavallés, vergoña es lo que feys!!!!

Valoració:-40menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris