cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
16°

La manca de manteniment fa caure el sòtil d’una aula del CEIP Es Molinar

Imatge d'arxiu del CEIP. La seva direcció defensa que l'administració no ha realitzat les actuacions que s'escauen amb la situació en la qual es troben les instal·lacions.

19-12-2011 | M.À.C.

L'STEI-i ha denunciat que despús-ahir va caure el sostre d’una aula d’alumnes de 3 anys del CEIP Es Molinar mentre els 25 infants que normalment hi fan classe eren al pati en el moment de l’accident, la qual cosa afirmen que evità la desgràcia.

“El més greu de tot és que l’accident era previsible”, diuen al sindicat, on han confirmat que el centre feia mesos que denunciava l’estat de les instal·lacions, sense obtenir cap resposta ni de la Conselleria d’Educació ni des de l’Ajuntament de Palma.

Davant aquest fet, l’STEI denuncia la manca de recursos que el Govern destina al manteniment dels centres, gairebé la meitat dels quals són edificis que varen ser construïts fa més de 30 anys, segons deixà clar un informe dels directors.

“Costa d’entendre que la Conselleria disposi de l’Ibisec, empresa pública responsable del manteniment dels centres educatius, però que l’empresa al·legui manca de recursos per donar resposta a les necessitats d’aquests centres. Però a l’hora de retirar els llaços per la llengua de les façanes de les escoles, sí varen trobar els recursos per actuar amb immediatesa”, lamenten els representants dels treballadors educatius.

Així mateix, al sindicat afirmen que dos dies després del sinistre, l’escola només ha rebut una telefonada de la Conselleria demanant què havia passat, però sense obtenir cap compromís d’actuació. D’altra banda, l’Ajuntament ha enviat un tècnic a l’escola per valorar els danys, però no ha establert cap termini per adobar-los.

Tot l’edifici pateix problemes de filtracions d’humitat que se solucionarien amb una impermeabilització general, però afirmen que no sembla probable que la rehabilitació es dugui a terme pròximament.

Finalment, i davant la manca de resposta de les administracions, el centre es planteja dur la situació als tribunals. Per la seva banda, l’AMIPA del CEIP Es Molinar es personarà davant l’Ibisec per denunciar que la deixadesa del Govern posa en perill la salut dels alumnes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Assustat, fa mes de 4 anys

Joan Miró i Font: Jo crec que son capaços de moltes coses.

Valoración:0menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 4 anys

Sabemos lo caicacer y lo estamos caciendo. Autopistes de l'educacio.

Valoración:3menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Realment volien que passàs una desgràcia per llavò fer-mos entendre que això no passa a sa privada? Ha set desídia o insídia? Són així d'infames?

Valoración:8menosmas
Per Dimonis, fa mes de 4 anys

I mentres posen en perill la vida dels alumnes de les escoles públiques, destinen cents de milers d'euros dels doblers públics assignats als pressuposts d'Educació, a les escoles privades (amb servei concertat) però absolutament de propietat privada. Diabòlic és l ' únic adjectiu que tenc.

Valoración:10menosmas
Per Avui mateix, fa mes de 4 anys

Això ja és per posar uns querella criminal als irresponsables de la Conselleria d' Educació.

Valoración:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris