cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

La via de Manacor acull 17.000 vehicles diaris des que existeix el desdoblament

El Consell pagarà a la concessionària per cada cotxe i camió que hi passin

Dos mesos després d'haver-se inaugurat el desdoblament de la carretera de Manacor, la concessionària que s'encarrega del manteniment d'aquesta obra ja disposa de les primeres dades sobre el trànsit que circula per aquesta via. En aquests moments, per aquest eix viari circulen devers 17.000 vehicles diaris, una xifra que ha augmentat de manera molt notable després de la conclusió de les obres. Ana Hernández, directora de l'explotació i conservació d'aquesta carretera, va destacar aquest increment tenint en compte que durant les obres, que es van perllongar durant 27 mesos, el trànsit era d'uns 13.000 vehicles diaris.

«La quantitat de 17.000 vehicles», subratllà Hernández, «entra dins de les previsions de la concessionària, encara que cal esperar a l'estiu», que és quan serà més significatiu el trànsit. Així, convé tenir en compte que el mes de gener és sempre un dels que registra menys trànsit, cosa que de qualsevol manera fa baixar la mitjana de vehicles que hi transiten. En aquest cas, la quantitat de vehicles que circulen per la carretera adquireix una importància especial, ja que el Consell de Mallorca pagarà la concessionària segons el nombre de cotxes lleugers i pesats que passin per la via. És el denominat «peatge a l'ombra». L'empresa adjudicatària del manteniment de l'obra cobrarà durant 33 anys un cànon de 0,020949 euros per vehicle lleuger i de 0,0335184 per vehicle pesat i quilòmetre.

De moment, és difícil establir una comparació, ja que les dades de l'adjudicatària correspon a la mitjana del gener passat i els del Consell són anuals. La intensitat mitjana diària durant l'any 2005 era de 20.051 vehicles en el tram d'Algaida; 17.81 a l'altura de Montuïri, i de 24.473 a l'entrada de Manacor. Al llarg d'aquesta carretera hi ha un total de 10 estacions de presa de dades i 23 cambres de vigilància, a més de 8 plafons informatius.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris