algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 13°
13°

La possessió de can Llompart de Pollença, nou refugi per a la fauna

La possessió de can Llompart de Pollença s'ha unit a la llista de 52 àrees de Mallorca declarades refugis de fauna. Aquesta figura, promoguda pel GOB i pels propietaris de la finca, propiciarà que la zona es converteixi en un espai on no es pugui caçar, cosa que "permetrà recuperar-ne la fauna, que agrupa un mínim de 39 espècies d'aus", explica Toni Muñoz, membre de l'àrea de conservació del GOB.

La prohibició de l'activitat cinegètica a can Llompart mitjançant la declaració esmentada té com a objectiu protegir els exemplars d'ocells com el tord i la tórtera, "però també s'hi afavoriran unes condicions de tranquil·litat", declara Muñoz. Hi afegeix que "formarà part de la xarxa d'àrees necessàries perquè les poblacions d'animals estiguin lliures de la pressió humana i puguin recuperar-se fins als nivells que els ecosistemes puguin mantenir".
El nou refugi comprèn 64 hectàrees de conreu de secà i massa forestal. En aquesta zona es reprodueixen més de 39 espècies d'aus i "n'hi arriben d'altres que hi passen l'hivern, com ara el tord", assegura Muñoz.

Informes

La declaració d'àrea protegida n'obliga el titular a una senyalització amb rètols establerts al perímetre del refugi i als accessos. A més, la propietat ha d'assumir el compromís d'informar tant el GOB com la Conselleria de Medi Ambient en el cas que s'hi detectin problemes ecològics o l'incompliment de la prohibició de caçar-hi. Així també, el GOB es compromet a elaborar estudis biològics de seguiment i la proposta de mesures de millora ambiental de l'espai.

El 1980, la finca de la Trapa va ser el primer indret de Mallorca qualificat de refugi de fauna. Amb data d'avui, hi ha en tota l'Illa 52 zones on no és permesa l'activitat cinegètica, a part de dues possessions més per a les quals ja s'ha començat a tramitar la declaració.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris