cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

La Policia dubta que Vallori arxivàs els documents claus del cas Bitel

Un informe pericial planteja que també Carles Bona podia fer-ho

Un dels informes pericials de la Policia demanats pel fiscal del cas Bitel, Miguel Àngel Anadón, conclou que «no es pot determinar» que fos l'imputat Sebastià Vallori, exsecretari de Jaume Matas quan era cap del Govern balear, la persona que arxivà el fitxer seny.txt en el disc compartit de Presidència. Aquest arxiu, clau en la investigació de presumpte espionatge informàtic a l'expresident d'Urbanisme del CIM i actual conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, tractava de les eleccions primàries socialistes durant la passada legislativa. L'informe pericial, realitzat per la Unitat de Delictes Tecnològics de la Comissaria General de la Policia Judicial, també assenyala respecte del codi d'usuari suposadament utilitzat per Vallori per accedir al seu ordinador de Presidència (13244), que «les diligències practicades fins al moment fan impossible esbrinar si, efectivament, correspon a Sebastià Vallori o a qualsevol altre, excepte per la informació facilitada pel responsable de l'administració informàtica».

El document policíac no menciona el nom d'aquest responsable, que és el director general d'Innovació Tecnològica, Carles Bona. Segons la Policia, Bona «és qui té (o tingué en aquell moment) la facultat o la responsabilitat d'assignar els codis que identifiquen cada usuari de la seva xarxa informàtica». En la còpia de l'ordinador central del Govern que tenen les parts personades en el cas que investiga el jutge d'instrucció 9, Enrique Morell, apareix el codi 13244 en el fitxer seny.txt.

L'explicació donada per la Unitat de Delictes Tecnològics és que aquest document «físicament està ubicat en l'ordinador assignat a Vallori, independentment que, a més de Vallori, tenien permís de lectura, escriptura i execució altres usuaris». Entre ells figuren Rafael Rodríguez Solé, Belén Perera Vich i Maria Isabel Ensenyat Puigdorfila. En base a l'informe dels perits, «no és possible determinar» si pel simple fet que seny.txt estigués a la terminal de Vallori, «hagi estat ell qui l'hagi insertat en el seu ordinador o qualsevol dels altres usuaris que hi tenien accés».

Els perits no exclouen el mateix administrador informàtic, és a dir, Carles Bona, «que, a la fi, és qui té majors potestats sobre la xarxa informàtica de la qual és responsable». La mateixa explicació aplica la Policia per convertir en «impossible» la procedència del fitxer de Quetglas, ja que no saben «si ha arribat des d'un disquet, si ha estat traslladat des de qualsevol altre equip de la mateixa xarxa informàtica o si és un fitxer adjunt en un correus o un CD». Finalment, els especialistes tampoc no determinen la utilització anterior o posterior del fitxer, ni per part de l'exsecretari de Matas, «ni de qualsevol altra persona».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris