cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

La Lliga presentarà llistes al Parlament i al Consell

Jaume Font liderarà amb tota probabilitat la candidatura al Govern, mentre que encara no saben si podran fer llista a Palma

Jaume Font podria ser el candidat al Parlament.

16-02-2011 | Efe(Efe.)

Les paperetes de la Lliga Regionalista seran presents el 22 de maig i no sols es podran veure en més d'una dotzena de municipis, com es calculà inicialment, sinó que ja ha decidit presentar-se també al Parlament de les Illes Balears i al Consell de Mallorca.

No serà fins avui quan, previsiblement, els regionalistes anunciaran els noms dels principals candidats; ara bé, és previsible que sigui Jaume Font qui encapçali la llista del Parlament. Tot i així, una enquesta publicada pel Grup Serra aquest cap de setmana atorgava a la Lliga una intenció de vot del 3% al Parlament.

Jaume Font, tanmateix, lleva importància a les enquestes, perquè la seva formació encara no és gaire coneguda. "Això és una cursa de fons", ha repetit el pobler en moltes ocasions.

De fet, la Lliga tanca a poc a poc les llistes. Avui també es donarà a conèixer la del Consell de Mallorca, que s'especula que serà liderada per Guillem Ginard, l'exuemita batle de Campos. Això no obstant, tampoc no es descarta que Jaume Font faci doblet i també lideri la del Consell (no debades, hi ha estat portaveu del PP durant aquesta legislatura). Font, a més, assegurà ahir que, si finalment arriben a fer candidatura a Palma (on tenen dificultats), serà "diferent". Pel que fa a la Part Forana, la Lliga aspira a assolir entre 20 i 25 regidors i una o dues batlies. Aquest resultat ja seria un èxit, perquè els demostraria que disposen d'una "plataforma suficient" per continuar-hi. En els darrers dies, però, els ha caigut el candidat que volien presentar a Inca. Ara bé, es mostren molt contents de les llistes de sa Pobla, Calvià i Campos.

POBLE A POBLE

Candidats
Previsiblement, els
caps de llista de la
Lliga a les eleccions
municipals seran:

Josep Joan Capó

(sa Pobla).

Guillem Ginard

(Campos).

Maria Fiol
(Alaró),

Juan Saavedra

(Marratxí).

Magdalena Rullán
(Búger).

Sebastià Mesquida
(Vilafranca).

Bartomeu Bonafè
(Calvià).

Malena Estrany

(Pollença).

Bartomeu Galmès
(ses Salines).

Miquel Forquer
(Muro).

Francisco Rodríguez
(Sóller).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Power, fa mes de 7 anys

Jo estic casi segur que en Font te pactat amb el PP, la seva sortida i la prasentació del seu partit, per aixi afavorir la majoria absoluta del PP

Valoración:0menosmas
Per gerret, fa mes de 7 anys

en Font i en Melià son intel.ligents , esper que sabin a que juguen i el que tenen en joc les dues formacions, ànim a tots dos coratge i endevant el camí és llarg i de cap manera dolç , salut i sort

Valoración:8menosmas
Per Caubet, fa mes de 7 anys

@Tintoretto, la Lliga s'equivoca "d'enemic"!! La lluita no ha de ser contra CxI, ni contra el Bloc, la lluita hauria de ser contra el bipartidisme PP-PSOE. Quan es trenqui el bipartidisme ja ens barallarem entre nosaltres. I així ell PP-PSOE més contents que unes castanyetes... divide y venceràs.

Valoración:50menosmas
Per Caubet, fa mes de 7 anys

Hi ha gent que es guanya la vida donant vots negatius a les opinions que no li agraden?? S'han fet més de 25 vots negatius en menys de 5 minuts, i només han llegit l'article 5 lectors més! Feis comptes.

Valoración:-36menosmas
Per Tintoretto, fa mes de 7 anys

Tots el que defensau un l'enllaç Lliga-UM vos importa un pebre la coalició, les idees i els principis. Només intentau, desesperadament, no perdre les cadires que encara encalentiu. Arruix gadelles!

Valoración:-51menosmas
Per Caubet, fa mes de 7 anys

Jo la veritat es que no ho entenc!! En Font té molta experiència política com per saber que no podrà arribar al 5%, pareix que està més preocupat per restar vots a CxI que no pas per al PP. No entenc que guanyarà!!! No entrarà al Parlament, ni pot ser al Consell, pot ser una o dues batlies i uns regidors, i el PP no li pagarà el favor. Tot plegat pareix un "submarino" del PP!!! En JR i en Delgado els hi ha tocat sa loteria sense haver-hi jugat!! A curt termini potser la jugada li sortirà bé (no sé com, però imagín que en Font sabrà el que fa), però jo crec que CxI té més recorregut a llarg termini que no pas la Lliga.

Valoración:37menosmas
Per ex-pepero, fa mes de 7 anys

Jo també pens com el d'abaix. Estic francament decepcionat perquè m'havia fet a la idea de que amb la creació de la Lliga, es podria crear una Convergència i Unió però a nivell balear, a on els que són més tirant a nacionalistes fossin a Convergència i els més regionalistes a la Lliga. I així un 30% de la societat balear es veuria representada amb una candidatura d'aquestes característiques. Ara bé, ha estat tot lo contrari, divisió i més divisió, i estic francament enfadat amb el senyor Font i els seus perquè s'han tancat en banda completament. Com pot ser que no se'n donin compte de que el que vol la gent és un "acord" per crear una CIU balear? Cada partit tendria la seva independència però com que en l'ideologia la comparteixen en més del 90%, poden anar junts. La gent el que vol és una COALICIÓ, que s'enterin els de la Lliga! Si van per separat els hi passarà factura al partit d'en Font...

Valoración:27menosmas
Per Gambaner, fa mes de 7 anys

Aquest partit va nèixer com una disidència del PP, i tal i com demostren els sondejos que aquests dies ha fet UltimaHora, si no s'uneix la Lliga amb CxI, poca cosa se podrà fer per frenar la majoria absoluta de'n Bauzá.
4 anys del PP se poden mooooooolt llargs! Aprofitaran el context de crisi i de retallades presupostàries per fer-ne de les seves: veurem com de molt ens retallen els drets i l'estat del benestar... i ni parlar-ne de la pujada d'impostos!
Jaume Font, per favor, pensa-ho! Pensa-ho bé!!! El teu partit i CxI sou dos partits que disputau un mateix àmbit polític, i la vostra divisió pot significar l'arribada al poder de forma absoluta (i amb mans lliures per fer lo que vulgui) dels vostres màxims enemics. No se vos demana que vos fusioneu, sinó que vos federeu o faceu un "Bloc" de centre regionalista-nacionalista-moderat.

Valoración:41menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris