cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

La fundació Coint documenta que els projectes es feren

Dolores Ordóñez podria haver incorregut en incompatibilitat en ser tècnica del CBE i patrona d'un grup que rebé doblers per uns treballs ella hauria ajudat a tramitar

La vicepresidenta de la Fundació Coint, María Dolores Ordóñez, afirmà ahir davant la magistrada instructora del cas Inestur que tots els projectes de la Unió Europea en els quals ha participat aquesta institució, pels quals ha rebut prop de 200.000 euros de l'Inestur, s'han realitzat. Ordóñez respongué a les preguntes de la jutgessa Carmen Abrines amb fermesa i rotunditat durant les més de tres hores d'interrogatori. A més, hi aportà documentació voluminosa, uns 4.000 folis, per acreditar la tasca feta per Coint i assegurà, així mateix, que encara hi ha més papers.

Així mateix, afirmà que el sistema de control en els casos de fons públics europeus fa impossible cobrar una tasca si no està feta. Fonts judicials apuntaren que la peça separada sobre Coint podria haver perdut força després de la seva declaració.

Incompatibilitat, o no
El fiscal Miguel Àngel Subirán insistí en la incompatibilitat de càrrecs en la qual Ordóñez hauria incorregut en ser, per una banda, tècnica consultora del Centre Balears Europa (CBE)i, per una altra, vicepresidenta d'una fundació que rebé doblers per uns projectes que ella mateixa hauria tramitat. La setmana passada, Subirán envià un escrit a la jutgessa en què afirmava que Ordóñez, com a tècnica del CBE fins al 2007 i després com a tècnica de la Conselleria de Treball, i la seva cunyada, Tayme Butler, també tècnica del CBE, "van intervenir en la tramitació de diferents projectes de la Unió Europea, distraient i incorporant fons públics europeus destinats a alguns d'aquests treballs en benefici dels membres de la fundació Coint". En aquest sentit, imputà els patrons de la fundació per un presumpte delicte de malversació de cabals públics i prevaricació administrativa.

Ordóñez assenyalà que ella no té capacitat de contractació en el CBE perquè la seva feina és com a tècnica. A més, digué que a la fundació no li ha estat reportat res i, en canvi, la tasca que ha realitzat sí ha aportat beneficis dels fons europeus als comptes públics. El grup té com a objectiu social "la cooperació internacional".

Els germans de Dolores Ordóñez, Javier i Enrique, i la seva cunyada, Tayme Butler, varen declarar ahir també davant la magistrada. Segons les fonts consultades, els seus testimonis foren "consistents". Javier Ordóñez fou interrogat amb relació a l'empresa mercantil European Projects Management Consulting (EPMC), de la qual és soci amb el seu germà. Sobre si ell havia realitzat les diverses traduccions que l'entitat facturà a l'Inestur per un total d'uns 37.000 euros, digué que sí malgrat que no té el títol de filòleg.

La resta de patrons de la fundació imputats, Pedro Orfila, Eva Martínez, Betina Giner i Giovanni Colucci, declararan dilluns. El grup va rebre uns 200.000 euros de l'Inestur.•

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per UM, fa mes de 8 anys
Eva Martínez?
Eva María Martínez Galiano?
L'administradora de la Fundació Teatre Principal de Palma!!? Y germana del Sr. Julio Martínez (oposició Ajuntament de Palma)?
I una persona que treballa a una institució directament vinculada a l'administració pública i que és sospitosa de malversament de fons pot mantenir la seva feina, que implica "ficar ma a calaix"?
Valoración:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris