cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

La Fiscalia no veu delicte a l'afer Rasputín i acorda l'arxiu del cas

El ministeri públic accepta la tesi de l'«error» exposada per Alía

J.C.P./AGÈNCIES. Palma.
La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears acordà ahir l'arxiu de les diligències informatives obertes el juliol passat sobre l'afer Rasputín, arran de la denúncia presentada pel Lobby de Dones. El ministeri públic entén que els fets denunciats «no són constitutius de delicte», ja que dóna per bona la tesi de l'«error» formulada per l'exgerent de l'Ibatur, Juan Carlos Alía, i perquè la quantitat -uns 369 euros- ja ha estat retornada al Govern.

L'afer Rasputín esclatà a començament de juliol, quan un diari local publicà que qui aleshores era gerent de l'Ibatur facturà al Govern set tiquets d'entrada, amb les seves consumicions incloses, d'un club eròtic de Moscou. Tot i que els fets protagonitzats per Juan Carlos Alía es produïren durant un viatge oficial del president del Govern, Jaume Matas, i el conseller de Turisme, Joan Flaquer, a la capital russa, on a més coincidiren amb el batle de Calvià, Carlos Delgado, l'exgerent de l'empresa pública assumí la responsabilitat de l'error -«el tickets eren en rús»-, demanà disculpes, tornà els doblers i dimití, tot i que mai no desvelà els noms dels set components de l'expedició Rasputín.

El fiscal en cap de les Balears, Bartomeu Barceló, dóna per bo l'argument d'Alía. De fet, a la seva resolució d'arxiu, Barceló afirma que «és possible» que Alía entregàs per error els tickets del club eròtic. «Atès el gran nombre de factures que genera un viatge d'aquestes característiques i que aquestes estaven escrites en rús», és fàcil imaginar-se que Alía s'equivocà al facturar els tickets del Rasputín. Per tot això, la fiscalia no hi veu indicis de delicte i ha acordat arxivar les diligències obertes.

Tot i que l'exgerent de l'Ibatur assumí en el seu moment les responsabilitats polítiques del cas i retornà els 369 euros, per a la majoria de forces polítiques amb representació parlamentària resten molts de punts foscos en aquest afer de malbaratament dels cabals públics.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris