cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

La cinta del cas Bitel sortirà del jutjat cap a l'ordinador del Govern

S'ha d'analitzar quines persones tenien accés al disc de Presidència

Enrique Morell, el jutge que investiga el cas Bitel, de presumpte espionatge informàtic a l'expresident d'Urbanisme del CIM en la passada legislatura i actual conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, ha d'autoritzar la sortida de la cinta en què està la còpia de seguretat de l'ordinador del Govern cap a la seu de la Conselleria d'Innovació i Energia per tal d'analitzar-la. Aquesta diligència està pendent des del passat 11 de juliol, quan el fiscal Miguel Àngel Anadón demanà noves proves per aprofundir en la instrucció. Una d'elles, dirigida al Govern, consistia a informar-lo sobre les persones que eren titulars del disc compartit del gabinet de Presidència quan el cap del Govern era Jaume Matas.

Amb l'estudi de la cinta s'intentarà fixar qui fou la persona que accedí al fitxer seny.txt que rebé Francesc Quetglas en el seu ordinador del CIM i que acabà en el directori gabpresi, corresponent al gabinet de Matas. Aquest fitxer és un document redactat per un militant socialista, ideat per obrir un debat sobre el procés de les eleccions primàries celebrades en el si d'aquest partit l'any 1998. El text, que havia de ser publicat en els mitjans de comunicació amb les signatures del propi Quetglas, Mercè Amer i Antoni Alemany, no sortí mai a la llum pública. Fou el perit designat pel Govern, Miguel Àngel Gallardo, qui descobrí el fitxer seny.txt en l'ordinador del gabinet de Matas. D'acord amb el seu informe, «si fou rebut com suposam en el compte svalloriUgabpresi.caib.es no pot explicar-se sense una molt deliberada manipulació informàtica».

Fonts relacionades amb el cas assenyalaren que l'aparició d'aquest fitxer és la prova més determinant sobre el presumpte espionatge informàtic a Quetglas. Així mateix indicaren que de l'anàlisi de la còpia donada a les parts pels especialistes de la Brigada de Delictes Econòmics del Cos Nacional de Policia quan rastrejaren el disc dur de l'exsecretari de Matas, Sebastià Vallori, no s'ha trobat cap novetat per al cas.

«El disc dur de Vallori s'havia netejat amb un procés molt acurat i s'havia esborrat quasi tot», afirmaren. Per l'advocat del principal afectat pel cas Bitel, Antoni Diéguez, la informació està precisament en el disc compartit entre les terminals informàtiques de Sebastià Vallori i Presidència on, a més del fitxer seny.txt, també s'ha trobat el document exhibit per Matas en el Parlament balear el 1998 on s'avançaven les directrius del Pla Territorial de Mallorca. Després d'aquesta diligència pendent del jutge, no estan previstes noves testificals, excepte una possible segona declaració de l'imputat Sebastià Vallori segons els resultats que s'obtenguin.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris