cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

L'exsoci de Pol confessa

Juan Mas, soci de Joan Pol a Massal Urbis, digué al jutge que quan l'empresa ingressà doblers d'Iturri sospità que es tractava de comissions per favors polítics

Hi ha hagut noves declaracions en el cas Bomsai. L'empresari Joan Mas va acusar ahir Joan Pol d'obligar-lo a fer "tres factures falses" per treballs que mai no es varen realitzar en l'empresa que tenien a mitges, Massal Urbis. Entre l'agost del 2006 i el març del 2008 Mas fou soci de Pol, director general d'Emergències del Govern Matas.
Durant l'exercici del 2007 l'empresa Massal Urbis rebé 139.548 euros de la mercantil Iturri, especialitzada en temes de seguretat. Iturri fou contractada per la UTE que s'adjudicà la construcció del parc de Bombers, ara investigada en el cas Bomsai. Iturri va facturar a la UTE 1.536.510 euros al 2007 i 1.923.134 euros al 2009.

Els investigadors sospiten un possible pagament de comissions d'Iturri a Pol a través de tres factures falses. Joan Mas, a preguntes del jutge, afirmà ahir que "les dades, el concepte i l'import" dels documents els hi facilità Pol. Hi afegí que Massal Urbis té com a objecte social "la compravenda d'immobles" i que "mai no s'ha dedicat a la construcció, ni ha realitzat cap obra". A més, insistí que fou Pol qui li digué que "havia de fer unes factures" i que ell no féu cap pressupost. També confessà que "les tres factures són falses" i que "van ser confeccionades el mateix dia, tot i que per indicació de Pol tenien dies diferents".

Mas afirmà que els doblers s'ingressaren en un compte corrent de Massal i que cada un d'ells "se'n va quedar el 50%". També digué que arran de la seva declaració a la Policia sospità que els fons procedien "d'una comissió política relacionada amb l'avituallament del parc de Bombers" i assenyalà que, de manera insistent, ell havia demanat a Pol "l'origen dels doblers" però que aquest li va contestar que confiàs en ell i que "era una cosa particular seva".

Mas també fou interrogat sobre Nilga, una societat creada el 2007 amb un 70% del capital de Centre Balear Immobiliari (CBI), propietat del grup Llabrés Feliu, i un 30% de Massal Urbis. Digué que el CBI hi aportà 105.000 euros i Massal 45.000 però que "el total del capital fou aportat pel CBI". Segons indicà, així s'explica "un taló de Sa Nostra a favor de Massal per un import de 45.000 euros".

La UTE de l'edifici de Salut
Ahir també declarà com a testimoni la consellera delegada de la UTE que s'adjudicà la construcció de la Conselleria de Salut, Carmen Sampol. Ratificà la seva declaració i digué que hi va haver problemes entre la consultora Atlas, que redactà el plec d'adjudicació del concurs, i ells pel que fa als honoraris d'èxit que havia de cobrar la companyia madrilenya. La UTE considerava que havien de pagar l'1,8% respecte del preu de l'oferta del projecte i que era visiblement inferior al que figurava al ple de condicions. La UTE pagà a Atlas 123.145 euros, però la consultora els envià una altra factura per 34.877 euros que, sumada a una anterior, feia un import total de 187.476, que no s'abonà. "Era el primer pic que en una obra pública pagaven a una empresa privada directament", però "al final qui paga és l'Administració", digué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris