cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
27°

L'expedient d'Studio Media es “manipulà”, diuen els tècnics

El secretari i funcionàries del Consell afirmen que mesos després de l'adjudicació revisaren la documentació i hi trobaren irregularitats

El secretari general del Consell de Mallorca, Jeroni Mas, va destapar ahir davant el jutge del cas Maquillatge la sospita que s'havien produït irregularitats en la contractació i subvenció a la productora Studio Media perquè posàs en marxa la ràdio pública insular, Ona Mallorca.

Mas, imputat en la causa, va participar en la mesa de contractació que es dugué a terme a finals de 2000, en la qual es concedí una subvenció per uns 560.000 euros a la productora.

El jutge Lope Sola investiga les presumptes irregularitats en la concessió de subvencions i contractes per part del Consell a les productores Studio Media i Vídeo U.

Irregularitats

Mas afirmà davant Lope Sola que mesos després de l'adjudicació va rebre una petició per veure l'expedient de contractació i que en exarminar-lo hi va detectar les irregularitats. "Vaig quedar perplex en comprovar que no hi era el certificat de classificació de l'empresa; només hi havia una fotocòpia simple de la sol·licitud", digué. "La primera impresssió fou pensar que l'havien espifiada", però després "arribàrem a la conclusió que era impossible que haguéssim comès l'error i pensàrem que s'havia manipulat" el document i "s'havia entregat un certificat fals" durant el procés de licitació.

A banda del certificat -que indica quina és la situació econòmica de l'empresa-, afegí que a la documentació també hi mancava l'escriptura de constitució d'Studio Media. Insistí que quan s'obrí la documentació en la mesa de contractació l'escriptura sí que hi era. "La primera vegada que la vaig veure no estava inscrita al Registre Mercantil", va apuntar el secretari general.

Mas indicà que, un cop que els tècnics se n'adonaren, redactaren un informe i parlaren amb Miquel Nadal, llavors vicepresident, qui els "tranquil·litzà". Mas assenyalà que quan li ho digué a Nadal pensà que "anul·larien el contracte i me'n donarien la culpa", perquè en aquella època "estava mal vist per UM", però Nadal "no adoptà cap resolució".

Així mateix, declararen com a imputades les funcionàries Brígida Llinàs i Antònia Nicolau. Llinàs, que era a la mesa de contractació, digué que el març de 2001, "a petició del PP", cercà la classificació empresarial d'Studio Media però no la trobà, "sols hi havia la sol·licitud". A més, hi mancava l'escriptura. Afegí que "era un fet greu" i que n'informaren Nadal, però "no en teníem proves".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Hermes, fa mes de 9 anys
Fora lladres de les institucions. Il·legalització del PP-UM i cadena perpètua pels xorissos.
Valoración:6menosmas
Per julia, fa mes de 9 anys
Tots,tots els informes es manipulen segons els interessos del polític i el departament que ens encarrega.
Es la política el gan engany del nostre segle.
Valoración:5menosmas
Per PC, fa mes de 9 anys
Lladres!!!!!
Presó!!!!Ja!!!!
Valoración:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris