cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

L'exbatle d'Andratx es ven al tribunal com la víctima d'un complot

Durant la declaració, Eugenio Hidalgo també tingué temps per mostrar «penediment» i «demanar perdó»

XAVIER GISPERT ZEGRÍ. Palma

L'exbatle d'Andratx, Eugenio Hidalgo, es mostrà ahir com la víctima d'un complot contra la seva persona davant els tres magistrats de la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma, Diego Gómez-Reino, Juan Pedro Yllanes, i el president de la Sala, Joan Catany. A Andratx «hi havia una trama en contra meva», assegurà l'exbatle per justificar que poques setmanes abans de la seva detenció desaparegués la documentació que demostrava que el seu xalet era il·legal i que, per tant, s'havia d'esbocar.

Des que esclatà l'operació Voramar «a l'Ajuntament d'Andratx jo he estat venut», assegurà ahir Hidalgo en una altra de les afirmacions en les quals es presentava com la víctima d'un complot. L'exbatle insistí en diverses ocasions enel gran estrès i pressió que li ha suposat treballar a Andratx durant tant d'anys sense recursos suficients.

El gruix de la seva declaració, que s'allargaà durant gairebé tres hores, versà al voltant de les raons que el dugueren a construir un xalet amb un permís per ampliar una suposada nau agrícola.

Eugenio Hidalgo reconegué que ell havia demanat el permís, només, per fer-se una nau agrícola, però que després, durant el transcurs de les obres, se li acudí fer un sostre més alt i que s'hi construïssin uns porxos. De tal manera, que el suposat magatzem agrícola de 20 m2 es convertí en un xalet de 60 m2 «sense jo saber-ho», assegurà Hidalgo. Per dir això, l'exbatle s'escudà en la manca de coneixements en urbanisme, malgrat que fou tinent de batle d'Urbanisme durant tres anys.

Davant l'escolta de les intervencions telefòniques que evidencien com l'exbale intentà enganyar la Guàrdia Civil i la Justícia un cop que es destapà que a la vora de l'Ajuntament s'estava construint un xalet i no un magatzem, Hidalgo optà per la segona estratègia: l'arrepenetiment. «Reconec l'error» de modificar l'obra prevista, assegurà, «i deman perdó» per haver volgut demostrar que no tenia intenció de viure-hi, digu´ñe en referència a la conversa que evidencia que embrutè la finca perquè semblés que tenia un ús agrícola.

L'exbatle intentà convèncer el tribunal que ell mai tingué la intenció de viure en el xalet, sinó que simplement li féu les ampliacions per donar-li un ús més socials de tant en tant, com ara fer-hi alguna paella o convidar els amics a veure el futbol.

Hidalgo recordà que ell mai ha entrat a viure al xalet il·legal que hi ha al costat de l'Ajuntament, i es justificà assegurant que la seva principal intenció era donar-li un ús agrícola. Davant algunes de les incongruències de la seva declaració, tant les acusacions com el tribunal es preguntaren quines eren les intencions agrícoles que tenia l'exbatle, però Hidalgo no sapigué respondre i assegurà que es tracta d'un costum andritxol que duu a terme molta gent. «Jo veia que tothom estava ampliant i jo també vaig voler ampliar», reconegué Hidalgo.

Preguntat sobre la conversa en la qual insta un funcionari a actuar contra tres regidors de l'oposició d'Andratx i «tres o quatre guiris» amb construccions presumptament il·legals, Hidalgo es defensà assegurant que no es tractava de cap represealia. Tanmateix digué, «no em sembla just que a mi se m'investigui per un tipus d'amplicació que fa molta gent».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris