cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

L'ex-Govern Matas rebé correus electrònics del Consolat de Rosario

Un funcionari demanà com actuar «segons les directrius de Matas»

El dictamen de Miguel Àngel Gallardo, perit designat pel Govern en l'anomenat cas Bitel, que investiga el jutjat d'instrucció número 9 de Palma, qüestiona el destí de més de cent missatges electrònics que anaven dirigits a l'expresident del Govern, Jaume Matas, i que romangueren «bloquejats» a Bitel des de febrer del 1998 fins que esclatà l'escàndol, l'abril del 2000. Aquesta teoria intenta demostrar que no fou una casualitat el presumpte cas d'espionatge electrònic i l'informe, l'igual que el realitzat per Damià Vidal per la part dels imputats en el cas Bitel, ha de ser ratificat la propera setmana en el jutjat.

Així, mentre el dictamen de Vidal conclou que el redireccionament del correus electrònic de l'expresident de la Comissió Insular d'Urbanisme del CIM en la passada legislatura, Francesc Quetglas, pot haver estat un error, Gallardo defensa que l'exsecretari de Matas, l'imputat Sebastià Vallori, havia d'adonar-se que rebia correus que no eren seus i que, a més, els dirigits a l'expresident no arribaven al seu destí. Segons les informacions a les quals ha tingut accés Diari de Balears, un d'aquests missatges, rebut el 4 de juny de 1998, provenia d'Argentina, del Consolat de Rosario, i fou enviat per Rodolfo Lluís Pascual, un funcionari i ciutadà balear a Argentina.

Anava dirigit a «los señores del Govern balear» i concretament cercava informació sobre una sèrie d'actuacions a desenvolupar «siguiendo las directivas del señor presidente de la Comunidad Autònoma en su reciente viaje a Argentina». Un altre missatge que figura en les cintes provinents de l'ordinador central del Govern que han analitzat els perits, és del GOB, té tres pàgines, fou enviat el 18 de novembre de 1998 i consistia en una plataforma de sol·licituds relacionades amb l'urbanisme. També s'ha detectat un correu provinent de la Generalitat de Catalunya, en el qual demanava una sèrie de dades pressupostàries.

L'objectiu de la instrucció que desenvolupa el jutge Enrique Morell des de fa poc més d'un any rau a establir les possibilitats d'intencionalitat en el redireccionament del compte informàtic de Francesc Quetglas fins a l'ordinador de Sebastià Vallori. Aquesta «alteració» electrònica possibilità que del compte de Jaume Matas quan era llogater del Consolat del Mar, gabinet-del-president.Bitel.es es desvià una còpia a l'ordinador del seu secretari, svalloriUgabpresi.caib.es. A aquesta darrera direcció acabaren arribant tots els missatges del correu personal de Quetglas al CIM (presidentUurbanisme.cim.net).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris