cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
14°

L’escola Mata de Jonc, blanc dels anticatalanistes

Unes 20 pintades de caire espanyolista i nazi foren descobertes ahir per mestres i alumnes. No és el primer cop

29276

A les pintades hi ha creus gammades i esvàstiques amb contundents “Aquí se habla español” i “Catalan no”.

C.M.J.

L'escola privada Mata de Jonc de Palma ha estat un altre pic blanc dels anticatalanistes. Dimecres a la nit, uns desconeguts entraren dins el recinte i hi feren nombroses pintades de caire espanyolista i nazi. Alumnes, pares i professors les descobriren ahir al matí en arribar al centre. Expressions del tipus "Heil Hitler" amb l'esvàstica al costat, banderes espanyoles amb la creu cèltica i frases lapidàries com "Aquí se habla español" i "Catalan no" estaven disseminades per la façana exterior i també per dins els patis interiors. Per sort, els autors no arribaren a entrar dins les aules.

La directora del centre i cooperativa docent, Magdalena Cabot, en declaracions a dBalears, es mostrà convençuda que aquests actes vandàlics "són una reacció a la llaçada que varen posar a favor de la llengua catalana. I també a la pancarta que penjàrem a la balconada i que reivindica el nostre sistema educatiu. El cartell diu: "Aprenem i ensenyam en català".

En el punt de mira

Cabot afegí que "no és la primera vegada que ens passa. El 2005 també tingueren una pintada "molt grossa", l'ideari de la qual era del mateix tarannà. Frases com "Cara al sol" i "Viva Franco" llavors i "Hail Hitler" ara.

Tant en un cas com en l'altre, però, la directora assenyala que el motiu sempre ha estat el mateix: "La llengua i la nostra cultura. Nosaltres som una escola pionera en l'ensenyament del català i creiem que alguns ens tenen una mica en el punt de mira". Apunta que "ara el que hem fet és interpel·lar la denúncia, informar-ne la Conselleria d'Educació i, sobretot, reivindicar la nostra pròpia identitat".

No s'han descurat tampoc de telefonar a la unió de cooperatives d'escoles per veure si ells havien patit també alguna agressió. "Es veu que no", afirma.

Cabot ens comenta que els sospitosos "botaren la paret exterior i quedaren als patis, però per sort no entraren dins l'edifici". Els alumnes, diu, principalment els més grans, en veure les pintades "han tret el seu aire més reivindicatiu, perquè la veritat és que es tracta d'un atac directe a la qüestió lingüística. I enguany s'han passat, perquè t'hi trobes esvàstiques, dianes dient que estam en el punt de mira, etc.". Una mica excessiu, tot plegat.

El gerent de l'escola, Joan Core, també creu que n'han fet un gra massa aquest pic. De fet, ell té clar que l'acció ha estat "premeditada, perquè s'han utitlitzat fins a tres tipus de colors: vermell, groc i negre. Està clar que estava pensat. No és això que passin per la vora i diguin botam i feim això". Core fou l'encarregat d'anar a denunciar els fets a la Policia Local. Ens comenta que els policies de barri ja han vingut al centre i han vist les pintades de "Viva España", "Aquí se habla español", "Catalans no" i "Som mallorquins".

Així mateix, indica que ara han de veure "si l'assegurança ho pot cobrir, ja que la Conselleria d'Educació no se'n fa càrrec perquè no som escola pública. I l'Ajuntament només es responsabilitzarà de la façana que dóna al carrer".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 10
Siguiente
Per Joanet, fa mes de 7 anys

Pintades nazis espnayoles contra ideologia i adoctrinament nazi catalanista.

Valoració:1menosmas
Per pere de mallorca, fa mes de 8 anys

Es un colegio que da pena. Se creen que el catalán es la cuna de la humanidad.
Lo siento por los niños que no han podido elegir el colegio, sino que ha sido impuesto por sus padres cortos de mira.
Dios les acompañe en el calvario

Valoració:0menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 8 anys

No alimentem trolls. Unes altres feines tenim!

Valoració:19menosmas
Per Aina,, fa mes de 8 anys


Els nacionalistes / independentistes no insulten, tegiversan ses coses i inventen sa nostra història segons sa seva conveniència .. mem mem .. amb tots es meus respectes .. que ens coneixem tots, sa llengua no està en perill lo que està en perill són ses butxaques dels que viuen molt bé gràcies ha ella .. i ja podeu començar seguint ses doctrines dels vostres Ayatholas ha posar-me manetes vermelles ..

Valoració:-6menosmas
Per Autòcton, fa mes de 8 anys

Es català no s' acaba de pareixer anes mallorquí, així que no m' importa el que els catalanistes diguin... basta vorer que han volgut llevar s' estàtua d' en Jaume II.

Visca Mallorca i ses Balears! Som mallorquins, NO catalans!! M' estim més ser moro que català, visca medina mayurca jaja.

Trob que foren cuatre mallorquins exaltats, basta vore que van escriure "Som Mallorquins" per vore que son cuatre mallorquins exaltats...

Visca Mallorca i ses Illes i fora catalans independentistes.

Mallorca per els mallorquins autòctonos! ;)

Nacionalisme mallorquí SI, nacionalisme català, NO

Valoració:-9menosmas
Per marga marí, fa mes de 8 anys

Mata de Jonc no és un centre privat, és concertat,,, a banda d'això m'agradaria veure com les institucions ens ofereixen tot el seu suport.
seguirem endavant!

Valoració:3menosmas
Per Joan M, fa mes de 8 anys

Sembla mentida que pugui nhaver-hi gent que tracta de justificar l'injustificable. Els agradi o no, són còmplices de la barbarie nazi.

Valoració:-1menosmas
Per Guillem, fa mes de 8 anys

Això no surt als mitjans de la caverna mediàtica?

Valoració:1menosmas
Per epepepepepe, fa mes de 8 anys

Si han utilitzat els niks dels anticatalà per copiar escrits que són obres d´art, tampoc ès fet rès mal fet.

Valoració:0menosmas
Per Clara, fa mes de 8 anys

La Balanguera fila, fila, fila,
filarà.

Els de les pintades feixistes no poden consentir això: que la Balanguera fili, com sempre.

Ensenyar història de la nostra terra no és menjar es coco a ningú, sinó desmenjar-lo de les espanyolades que es respiren per la nostra terra. Espanyolades que mos fiquen al cap perquè, quan se'n duen fora bona part dels imposts que pagam empresaris i treballadors d'aquestes illes, callem i estiguem satisfets de ser espoliats. Mos ensenyen a ser banyuts i pagar es beure.

Valoració:-36menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 10
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris