cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

L'esbucarà el Consell

La institució insular haurà d'assumir la demolició de la casa il·legal de l'exbatle de ses Salines Sebastià Vidal, epicentre del cas Cavallistes

Quan tot és a punt per dur a terme el judici pel cas Cavallistes previst per a dilluns que ve, el Consell de Mallorca ha anunciat que assumirà la demolició de la casa il·legal de l’exbatle de ses Salines Sebastià Vidal als terrenys de Na Fonda. Aquesta edificació va esdevenir l’origen de l’aquesta trama en intentar Vidal legalitzar el seu habitatge mitjançant un interès general per a l’Associació Cavallista de ses Salines amb el suport d’11 ajuntaments del PP, com va revelar aquest diari dia 3 d’agost de 2005.

Segons fonts de la institució insular, el Consell s’haurà de responsabilitzar les despeses de l’enderrocament perquè l’Ajuntament de ses Salines no ha contestat a les dues notificacions en què se’ls sol·licitava executar l’esfondrament de l’habitatge de Vidal pel seu compte.

Amb la legislació a la mà, si un Consistori fa cas omís d’una demolició en dues ocasions, ha de ser la institució insular qui ha d’assumir els costos i dur a terme l’ordre d’enderroc.

Un cas a part del judici

Per la seva part, el batle de ses Salines, Sebastià Burguera (PSOE), va manifestar ahir que desconeixia l’existència d’aquestes dues notificacions en el departament d’Urbanisme, encara que recordà que va ser el PP, de la mà de l’exbatlessa Maria Bonet, qui va substituir Vidal després de la seva dimissió per l’escàndol, "que es va negar a iniciar l’expedient d’infracció urbanística". Des d’un primer moment, aquest expedient d’infracció urbanística de Vidal ha caminat en solitari i en paral·lel al judici per la trama cavallista que començarà dilluns que ve en el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Després de derogar el Consell de Mallorca l’interès general a la casa de foravila de Vidal, aquesta institució és la competent per tornar la legalitat als terrenys de Na Fonda on es va comprovar, mitjançant una visita dels inspectors, que l’edificació en qüestió tenia funcions d’habitatge i no únicament de quadres, com es va fer creure en principi a les autoritats.

Pel que sembla, l’execució de la demolició de l’habitatge il·legal de l’exbatle podria dur-se a terme el primer semestre de l’any que ve, ja que haurà de ser adjudicada.

Després de més de tres anys i amb un canvi de govern municipal enmig, crida l’atenció que hagi de ser el Consell de Mallorca i no l’Ajuntament la institució que hagi de fer efectiva l’enderrocament del "ranxo".

De fet, davant d’aquests tres anys de burocràcia i la possibilitat de la caducitat de l’expedient, un particular va presentar fa unes setmanes una nova petició per escrit al departament de Territori per interessar-se pels documents urbanístics en qüestió.•

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dalmau, fa mes de 10 anys
Vaja unes faltes d'ortografia que qualque "paleto" escriu.
Valoración:0menosmas
Per Toniot, fa mes de 10 anys
No es bone publicitat pel PSOE dir que duu l'Ajuntament tot sol, ja que va fatal el nostre Ajuntament. No avia anat tan mal.lement mai.
Valoración:2menosmas
Per exNIL exUM exPP, fa mes de 10 anys
aixo es lo que vol la dreta que pensem, si sou saliners deveu coneixer el batle i el nil, i sabeu que no el deixen ver feina, i el PSOE tot sol es qui duu l'ajuntament, la resta faves contades
Valoración:-2menosmas
Per Un de Ses Salines, fa mes de 10 anys
La varitat, fa mal pero el Ex PSOE, per desgràcie de les esquerres te raó.
Valoración:1menosmas
Per Ex PSOE, fa mes de 10 anys
Toniet no saps de la misa la mitat. Els volem tombar el Batle son els del seu propi partit ido. No ho sabies?. Per aver estat la llista mes votada tenen la batlia i la presidencia de la junta de distrita, i que fan? a cobrar de Palma i al poble que l'enbombin. El PSEO ha frecasat a Ses Salines.
Valoración:0menosmas
Per Toniet, fa mes de 10 anys
jo crec tenir una idea del que passa, No poden consentir tenir un batle d'esquerres ni l'oposicio, ni qualque soci, ni "els de sempre" per aixo hi ha hagut socis que no han fet gestio, que han criticar continuament al batle i els seus regidors, i que imtenten fer fracassar el batle Burguera "como sea". Aixo no es lleialtat, fins que no assumeixin que PSOE-progresaistes va ser la llista mes votada i mirin pel poble enlloc de per ells mateixos aixo no te arreglo.
Valoración:0menosmas
Per jo mateix, fa mes de 10 anys
Vull agarir les primícies que sempre ens arriben a través del periodista Guillem Mas. En quant al tema d'avui, ja he pogut llegir aquets dies que a l'ajuntament de Ses Salines, per no fer-se no es fa gairebé res. Pobres saliners, o no saben triar el seus representatnst o no se que passa per al con sur.
Valoración:1menosmas
Per cavallet d'aram, fa mes de 10 anys
Ja ho veis, el batle del PSOE, tampoc sap res, ni se n'ha temut que el Consell i per dues vegades l'ha instat a esbucar les estables per a gent del PP que va fer l'exbatle Burguera amb la connivència d'11 pallassos més del PP.

I és que amb els collons d'uns poden penjars els altres.
Valoración:2menosmas
Per Germinal, fa mes de 10 anys
I per quina raó la ciutadania ha de pagar les despeses de l'enderroc. Vaja colla de mangantes. Que paguin els responsables i que s'exigeixin responsabilitats civils i penals als memebres del consistori corresponent per omissió dels seus deures.
Valoración:7menosmas
Per ignorant, fa mes de 10 anys
Sembla bona cosa que quan un ajuntament no fa la feina sigui Consell qui passi a executar-la. Ara bé, què no ha de ser l'infractor Sebastià Vidal qui ha d'assumir els costos?
Valoración:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris