cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

L'Audiència revoca l'arxiu del cas Bitel i el remet al Suprem

La declaració de Matas hauria de ser en qualitat d'imputat

La resolució de l'Audiència de Palma de revocar l'arxiu del «Cas Bitel» i el posterior enviament de les actuacions al Tribunal Suprem es fonamenta, segons la decisió judicial, perquè es considera «prematur» l'arxiu i el tancament de la fase d'instrucció i estima «convenient» que li sigui rebuda declaració al ministre Jaume Matas.

En la resolució sobre el «Cas Bitel» que s'ha conegut aquest matí també s'assenyala que la declaració de Matas hauria de ser en qualitat d'imputat i argumenta que la raó és «la d'assegurar la plena efectivitat del dret de defensa». Així mateix, s'afegeix que «són raons estrictament jurídiques i respectuoses amb el principi d'igualtat les que mostren la conveniència de prendre declaració a Matas».

En l'any 2000 el Pacte de Progrés que governa a les Balears ha denunciat que l'anterior president autonòmic, Jaume Matas, va espiar el correu electrònic d'un dirigent socialista a través del seu secretari, Sebastián Vallori. Aquest funcionari va prestar declaració en el jutjat d'instrucció número 9 de Palma de Mallorca, que va instruir les diligències, i va negar aquest extrem. L'acusació particular, llavors, va demanar que el jutjat s'inhibís a favor del Tribunal Suprem i la Junta de Fiscals de les balears, de manera unànime, ha demanat la imputació de Matas. Amb tot, el 20 de febrer passat el jutge instructor ha dictat una polèmica interlocutòria d'arxiu, que ha estat recorregut.

Ara, l'Audiència entén que existeixen indicis que «encara partint que hi hagués un error inicial en el redireccionament del correu electrònic, donen raonablement a pensar que, una vegada se'n van anar rebent documents en el compte de Vallori, es va produir un apoderament o aprofitament d'aquells documents».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris