cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

L'Ajuntament començarà les obres per ampliar l'Institut Forense de Palma

La inauguració es preveu per a principis del 2002

El president de l'Empresa Funerària Municipal, EFM, Joan Bauzà afirmà que «aviat» començaran les obres d'ampliació de l'Institut Anatòmic Forense que en el futur s'anomenarà Institut de Medicina Legal de Palma. Bauzà espera que el remodelat institut, ubicat a Son Trilo, s'inauguri abans del primer trimestre del 2002. L'Empresa Funerària assumirà el cost de les obres, com també l'ús gratuït dels terrenys mentre que el Ministeri de Justícia, que té les competències, s'encarregarà d'aportar tot el material i la maquinària de l'Institut.

Bauzà justificà la necessitat d'ampliar i de reforçar les instal·lacions en el fet que els metges forenses «no donen l'abast» ja que una gran part de la majoria de les morts que es produeixen «són judicials, com per exemple accidents de trànsit, «i per tant precisen de l'obligada autòpsia». D'altra banda, Bauzà presentà ahir els comptes de pèrdues i guanys del 2000 de l'Empresa Funerària Municipal que va obtenir un benefici de 18.767.913 pessetes, xifra molt semblant a la de l'exercici 1999 amb uns benefici de quasi 22 milions de pessetes. Bauzà infomà que l'exercici del 2000 tingué uns ingressos globals de 1.475.858.647 dels quals 953 milions foren per prestacions de serveis i 522 per venda d'unitats noves mentre que les pèrdues d'explotació foren semblants.

Bauzà recordà que l'objectiu d'una empresa pública «no és el de guanyar doblers sinó el de tenir uns resultats equilibrats». Així mateix, el president de l'EFM volgué destacar ahir que durant els primers dos mesos d'enguany, gener i febrer, l'empresa funerària ha realitzat 100 serveis menys que en el mateix període del passat any. Entre els mesos de gener i febrer del 2000 l'EFM féu 988 serveis per defunció mentre que en el 2001 no han arribat als 900. Bauzà argumentà que el bons temps d'enguany ha afavorit que es produïssin menys serveis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris