cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

L'acusació del cas Cavallistes creu que Monserrat podria abstenir-se

El misser Josep de Luis encara no té cap notificació oficial del TSJIB

«Entenem que el jutge Antoni Monserrat podria plantejar-se la possibilitat d'abstenir-se en el cas Cavallistes», assegurà ahir el misser de l'acusació particular de la causa penal que imputa més d'una desena de càrrecs municipals del PP, Josep de Luis, després de ser consultat pel fet que el Tribunal Superior de Balears hagi escollit Antoni Monserrat com a jutge instructor de l'assumpte.Tanmateix, reconegué De Luis, «encara no hi ha cap notificació oficial que informi que el TSJIB hagi designat ja Antoni Monserrat com a jutge instructor».

Les declaracions de Josep de Luis confirmen la inquietud oberta a Mallorca aquesta setmana des del moment en què el TSJIB donà a conèixer que l'home que féu arxivar de manera polèmica el cas Formentera contra els alts càrrecs del PP Rosa Estaràs i Jaume Matas, el jutge Antoni Monserrat, seria també l'instructor d'un altre dels casos més importants que hauran d'afrontar càrrecs polítics del Partit Popular.

A més, AntoniMonserrat és un dels membres del TSJIB designats pel Parlament balear i, precisament, un dels tres designats a proposta del partit conservador. Actualment, i a causa de la jubilació del jutge Miquel Masot, a la Sala Civil i Penal del TSIB només fan feina quatre magistrats. Entre aquests hi ha el president de l'alt tribunal, Antoni Terrassa, que per qüestions reglamentàries no pot instruir cap de les causes que arriben al TSJIB. Així mateix, un altres dels tres magistrats que resten a la Sala tampoc no pot instruir causes de la la Sala Civil perquè ja dóna suport a la Sala Social del TSJIB. Així, en cas que Monserrat decidís abstenir-se, tal com ja s'ha comentat en diversos àmbits, només un jutge podria assumir la instrucció d'aquesta causa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris