cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

L'acusació del cas Bitel demana judici oral contra Vallori i Pascual

En el recurs lamenta «els errors que contaminen l'acte del Suprem»

El lletrat de l'acusació del cas Bitel, Antoni Diéguez, ha demanat en el seu recurs d'apel·lació a l'acte d'arxiu dictat el passat dimarts pel jutge instructor que s'obri judici oral, perquè declarin Sebastià Vallori i Francesca Pascual, en considerar que existeixen indicis suficients de la seva presumpta implicació en aquest cas de suposat espionatge informàtic al que fos responsable d'Urbanisme del CIM, Francesc Quetglas.

La petició de Diéguez, de reobrir el cas contra la secretària personal del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, i l'exmembre del seu equip al Consolat, la decidirà la Secció Segona de l'Audiència Provincial, el mateix tribunal que ordenà al jutge instructor, Enrique Morell, elevar una exposició raonada per imputar Matas. Segons l'argumentació de l'advocat de Quetglas, l'acte del Tribunal Suprem (TS), que no trobà indicis per imputar Jaume Matas, «mai pot desvirtuar, ni directa ni indirectament, la decisió de l'Audiència sobre assumptes en els quals no té competència».

Antoni Diéguez afirma que la resolució de la Sala Segona del TS «està contaminada» d'errors, com ara la confusió de l'arxiu seny.txt, un document sobre les primàries socialistes elaborat per Fernando Monar i enviat per correus electrònic a Quetglas, amb «Bases de l'enquadrament», exhibit per Matas en el Parlament el 1998 i que tractava dels criteris urbanístics. No obstant això, «l'error fàctic més lamentable», segons l'acusació, és l'afirmació del TS en el sentit que el redireccionament del compte de Quetglas a Vallori estigués vigent amb el canvi de Govern.

Diéguez insisteix que els correus continuaven arribant a l'ordinador personal de Vallori, malgrat que amb el Pacte de Progrés fos traslladat des del Consolat al departament de Patrimoni. Quant a Francesca Pascual, el recurs assenyala que la seva condició d'excap del departament de la Secretaria de Matas i el fet de disposar de les claus personals dels ordinadors dels seus subordinats li confirmen en la seva situació d'imputada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris